Gulbis: man jānotur savs spēles līmenis ilgāk par trim setiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc zaudējuma Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas mačā atzina, ka viņam jāpiestrādā pie tā, lai viņš ilgāk varētu noturēt savu spēles līmeni.

Atgādinām, ka Gulbis trešdien "French Open" mačā ar 7-6 (7:5), 4-6, 6-7 (4:7), 2-6 zaudēja francūzim Gaelam Monfisam. Šis Gulbim bija pirmais zaudējums šajā sezonā tenisistam, kurš ir ārpus ranga TOP 20.

"Zaudējums paliek zaudējums. Tagad iešu un trenēšos. Ceturtajā setā manas kājas bija nogurušas. Nevaru ļaut sev justies tā kā šodien četru vai piecu setu spēlēs," portālā "sportacentrs.com" citēts Gulbja teiktais preses konferencē. "Lai gan – ja es uzvarētu trešo setu, tad viss varēja iznākt citādi, jo arī Gaels bija noguris. Tāpēc, tas vairāk bija psiholoģiski, nevis fiziski."

"Aizvadījām fiziski smagu maču, daudz skrējām, taču psiholoģiski ir grūti, kad nokļūsti iedzinējos pēc trīs setiem. Par to esmu sarūgtināts. Man ir jāspēj noturēt savu spēles līmeni ilgāk par trīs setiem," uzsvēra Latvijas sportists. "Ja spēšu augstvērtīgi spēlēt savu tenisu trīs stundas, ar to pietiks lielākajā daļā gadījumu, lai uzvarētu. Katrs mačs kaut ko man iemāca, arī šis, tāpēc jāsper solis pa solītim uz priekšu."

Gulbis uzsvēra, ka viņš nesūdzas par savu fizisko sagatavotību, tomēr pēc šī mača viņš apzinās, ka tā ir jāuzlabo: "Es gribētu būt spēlētājs, kurš var tikt tālu, neskatoties uz izlozi. Es negribu uztraukties par izlozi, es gribu uzvarēt. Neesmu ieinteresēts uzvarēt divas trīs spēles. Man gan tas ir jāpierāda, nevis tikai jārunā par to."

Latvietis, spēlējot centrālajā kortā, izjutis, ka gandrīz visi tribīnēs esošie cilvēki ir pret viņu. "Es nospēlēju skaistu punktu un saņēmu aplausus no 22 cilvēkiem," teica sportists.

Monfiss aizvadītajā mačā ļoti labi kustējās, "izslēdzot" no spēles Gulbja saīsināto sitienu. "Beigās dropšoti vairāk bija uz noguruma fona, bet sākumā tie bija jāizmanto, lai mainītu spēles ritējumu. Viņš ļoti ērti jūtās, ja spēlē vienā ritmā no gala līnijas. Tā viņš nezaudē enerģiju, kas man nebija izdevīgi. Tāpēc es pat teiktu, ka otrajā setā es to darīju par maz. Sāku nedaudz spēlēt no aizsardzības, bet vajadzēja turpināt spiest. Varbūt tieši to man vajag – spēlēt trīs stundas spēlēt savu aktīvo uzbrūkošo tenisu. Neticu, ka daudzi to spēs izturēt," viņš turpināja.

Par dalību turnīrā Gulbis nopelnīja 45 ieskaites punktus, taču tas neļaus viņam ievērojami uzlabot savu pozīciju pasaules rangā. Šobrīd Gulbis pasaules rangā ieņem 40.vietu.


Написать комментарий