Latvijas sieviešu volejbola izlase tiek nākamajā kārtā

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils Olimpiskajā centrā notikušais pasaules čempionāta 1. kvalifikācijas turnīrs volejbolā sievietēm noslēdzies mums veiksmīgi, jo Latvijas dāmas prata kvalificēties nākamajai kārtai.

Kā ziņo Sporta pārvaldes portāls Pasaules čempionāta 1. kvalifikācijas kārtā Latvija samēroja spēkus ar Igauniju, Lietuvu un Islandi. Par izteiktu mūsu četrinieka favorīti tika uzskatīta Igaunija, kura turnīra gaitā tā arī nezaudēja nevienu setu. Arī pret Latviju igaunietes bija krietni vien pārākas, pārspējot mūsu meitenes ar 3:0.

Latvijas izlase otrajā dienā aizvadīja svarīgāko spēli, tiekoties ar Lietuvu. Ļoti saspringtā spēlē tika izcīnīta uzvara ar 3:0 (pirmajā setā uzvara ar 28:26, nākamajos nedaudz pārliecinošākas uzvaras), kaut gan visi seti bija ļoti spraigi. Jāpiemin arī tas, ka tribīnēs bija vairāk nekā 50 Lietuvas atbalstītāju, tādēļ atmosfēra bija lieliska.

Pēdējā dienā Latvija pamocījās pret Islandi, bet uzvaru no rokām neizlaida (3:0), tādējādi ieņēma otro vietu grupā. 2. kvalifikācijas kārtā Latvija tiksies ar citu apakšgrupu otro vietu ieguvējām. Šobrīd pretinieces vēl nav zināmas.

Daugavpilī pasaules čempionāta atlases spēles notika pirmo reizi un turnīrs tika noorganizēts labā līmenī. Žēl, ka skatītāju tribīnēs nebija pārāk daudz.


Написать комментарий