680 mazie daugavpilieši šovasar atpūtīsies Domes organizētajās nometnēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šovasar Daugavpils pilsētas domes organizētajās bērnu nometnēs atpūtīsies 680 mazie pilsētnieki. Jaunatnes departamenta vecākā speciāliste Irēna Ivanova paziņoja portālam Gorod.lv, ka nometnes galvenokārt darbosies jūnijā un jūlijā, kad tās esot visvairāk pieprasītas.

Nometnes sāks darboties jau no 3.jūnija. Pilsētas pašvaldības 18 organizēto nometņu vidū ir 3 diennakts nometnes. Tāpat šovasar tiks organizētas nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām. Daugavpilī 10 dienas darbosies diennakts nometne, kas būs domāta bērniem ar dzirdes traucējumiem, tā darbosies uz Logopēdiskās internātpamatskolas bāzes. Savukārt uz kluba „Žēlsirdība” bāzes tiks rīkota nometne, kuru varēs apmeklēt gan bērni ar īpašām vajadzībām, gan bērni bez veselības problēmām: šāda veida nometne šogad tiks organizēta pirmo reizi, un viens no tās mērķiem ir iemācīt bērniem rūpēties par apkārtējiem.

Šogad tiks organizēta daudziem maziem daugavpiliešiem iepatikusies teātra nometne, kā arī diennakts zirgu jāšanas nometne. Bērni vecumā no 6 gadiem varēs apmeklēt vairākas nometnes uz skolu bāzēm: jūnijā tās darbosies 3., 9., J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā, jūlijā – 10.vidusskolā, augustā – 3.vidusskolā.

I.Ivanova atzīmēja, ka šogad bērnu nometnēs pieejamo vietu skaits palicis pērnā gada līmenī: uz jūnijā un jūlijā rīkotajām nometnēm ir neliela rinda, rezervētas vietas arī augustā plānotajās nometnēs. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, departamenta pārstāvji uzskata, ka vasaras nometnēs atpūtīsies 90% interesentu.

Jāatzīmē, ka ceļazīmes maksa šogad nav mainījusies: dienas nometnes ceļazīmes maksa ir 45 lati, diennakts – 100 lati. Šajā summā iekļauta bērnu ēdināšana (1,90 lati dienā) un kancelejas preces, pārējos izdevumus, tostarp skolotāju darba algas, ekskursijas, telpu nomu utt., sedz pašvaldība.


Написать комментарий