Deivids Bekhems sezonas izskaņā beigs karjeru

foto:  www.diena.lv
foto: diena.lv

Bijušais Anglijas futbola izlases kapteinis un Francijas PSG pussargs Deivids Bekhems paziņojis, ka sezonas beigās noslēgs savu futbolista karjeru, ziņo britu mediji.

38 gadus vecais pussargs pēdējos mēnešus pavadīja Francijas klubā "Paris St.Germain", tomēr savos ziedu laikos bijis pazīstams kā "Manchester United" un Madrides "Real" spēlētājs.

"Esmu pateicīgs PSG par iespēju turpināt, tomēr jūtu, ka tagad ir īstais brīdis pabeigt karjeru," atklāj Bekhems. "Ja jūs kādreiz man kā mazam puikam teiktu, ka es spēlēšu un izcīnīšu titulus ar "Manchester United", būšu kluba kapteinis, nospēlēšu vairāk kā 100 mačus izlasē un būšu vairāku pasaules vadošo komandu spēlētājs, es jums teiktu, ka tā ir tīrākā fantāzija. Bet man ir paveicies īstenot šos sapņus," teica pussargs.

Mančesteras superklubam Bekhems pievienojās 14 gadu vecumā un nospēlēja teju 400 mačus, izcīnot sešus Premjerlīgas titulus un vienu Čempionu līgas trofeju. Ieskaitot PSG nesen nodrošināti "Ligue 1" titulu, bijušā Anglijas izlases pussarga kontā ir 19 trofejas 20 gadu laikā – Bekhems ir vienīgais anglis, kurš kļuvis par čempionu četrās dažādās valstīs.

Pēc "Manchester United" pussargs pievienojās Madrides grandam "Real" 2003.gadā, bet 2007.gadā pārcēlās uz ASV, kur spēlēja Losandželosas "Galaxy" rindās. Debiju Anglijas izlasē Bekhems piedzīvoja 1996.gadā, kad angļi spēlēja pret Moldovu. No 2000. līdz 2006.gadam leģendārais pussargs bija Anglijas izlases kapteinis, bet savu pēdējo maču valstsvienības rindās Bekhems aizvadīja 2009.gadā, kad angļi ar 3:0 uzvarēja Baltkrieviju.

"Nekas man nevarēs aizvietot futbolu, tomēr es jūtu, ka sāku jaunu piedzīvojumu, un ar nepacietību sagaidu, kas notiks. Karjeras laikā mani ir pavadījusi veiksme, kas sniegusi daudz iespēju, un tagad es jūtu, ka ir pienācis laiks atdarīt."

PSG sezona gan vēl turpinās – parīziešiem priekšā vēl divas spēles, no kurām pēdējā būs 26.maijā pret "Lorient".


Написать комментарий