Portāla Gorod.lv 66% aptaujāto lasītāju ir pret eiro ieviešanu Latvijā

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Portāla Gorod.lv aptaujas rezultāti liecina, ka 66% aptaujāto lasītāju neatbalsta pāreju no lata uz eiro, par eiro ieviešanu Latvijā nobalsoja tikai 15% respondentu, 17% nav sava viedokļa vai viņiem ir vienalga.

 

 

Jāatzīmē, ka saskaņā ar pētījumu aģentūras TNS aprīlī veikto pētījumu pret eiro ieviešanu bija 62% respondentu, kas ir par 9% mazāk, nekā pirms pusgada. Negatīvi noskaņoti pret pāreju uz eiro biežāk ir cittautieši, cilvēki 65-74 gadu vecumā, iedzīvotāji ar pamata izglītību, ar zemiem ienākumiem (līdz 120 latiem uz cilvēku ģimenē), mājsaimnieces un pensionāri.

Aģentūras pētījumi liecina, ka pēdējā pusgada laikā par 10% pieaudzis eiro atbalstītāju skaits: 29% iedzīvotāju attieksme bija „drīzāk pozitīva” un 7% „ļoti pozitīva” attieksme.  Pozitīvā attieksme pret pāreju uz eiro biežāk raksturīga latviešiem, vīriešiem, iedzīvotājiem ar augstāko izglītību, ar augstiem ienākumiem (vairāk nekā 300 latiem uz cilvēku ģimenē), uzņēmumu vadītājiem, vadošajiem darbiniekiem un vadošajiem speciālistiem.


Написать комментарий