Muzeju naktī daugavpiliešus aicina izbaudīt lāzeršovu Dubrovina parkā

foto: gazeta.a42.ru
foto: gazeta.a42.ru

Sestdien, 18.maijā, septīto reizi Daugavpils piedalīsies starptautiskajā akcijā Muzeju nakts, kuras laikā visi interesenti varēs bezmaksas apmeklēt muzejus un izstāžu zāles.

Šogad Muzeju nakts vadmotīvs ir zaļā krāsa un mežs. Akcijas pastāvīgajam dalībniekam – Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam pievienojās vēl daži mūsu pilsētas kultūrvēsturiskie objekti.


Sestdien, 18.maijā, līdz pusnaktij visiem daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt ne tikai pilsētas muzeju, bet arī Daugavpils cietoksni, M.Rotko mākslas centru, Daugavpils Skrošu rūpnīcu, muzeju „Ebreji Daugavpilī un Latgalē”, luterāņu kirhu. Pilsētniekiem būs pieejamas kartes ar maršrutiem un Muzeju nakts programmu Daugavpilī.

Muzeju nakts ietvaros daugavpiliešu un pilsētas viesu uzmanībai tiks piedāvāts neparasts un skaits šovs – lāzeršovs, kuru Dubrovina parkā parādīs Vācijas mākslinieks Manuels Šroders.  Stundas laikā – no plkst.22:00 līdz 23:00 – ar astoņu lāzeru palīdzību viņš izkrāsos pilsētas debesis ES projekta „The green line” ietvaros. Pēc muzeja darbinieku vārdiem, tas būšot tehniski sarežģīts, bet krāšņs un baudāms šovs, kas iepriecinās pilsētniekus.

Tādēļ visi pilsētnieki tiek aicināti sestdien plkst.22:00 apmeklēt Dubrovina parku, lai stundas laikā izbaudītu neparasto šovu.
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvās visiem interesentiem apmeklēt arī vairākas izstādes un ekspozīcijas, piemēram, gofrētā kartona formu izstādi, izstādes „Pagātnes reveranss” un „Ceļš uz dievnamu”, Pjotra Hudobčonoka medaļu ekspozīciju un daudz ko citu. Tāpat muzeja pagalmā apmeklētāji varēs izbaudīt netradicionālās modes šovu, kuru sadarbībā ar Kultūrkapitāla fondu rīkos Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”.
 


Написать комментарий