Desmit dienu laikā Vienības laukumā daugavpilieši var iepazīties ar integrācijas procesu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilieši varēs iepazīties ar bijušās Latvijas kultūras ministres Sarmītes Ēlertes uzsākto integrācijas procesu.

Desmit dienu laikā mazajā melnajā busiņā ar daudzkrāsainiem auseklīšiem var aplūkot ceļojošo mākslas darbu izstādi „Tīrkultūra”, kuru integrācijas projekta ietvaros rīko „Nacionālais integrācijas centrs”. Izstādē var aplūkot 22  atvijā dzīvojošu mazākumtautību – krievu, baltkrievu, lietuviešu, ukraiņu, poļu un romu autoru mākslas darbus.

Pēc izstādes ierosinātāja, mākslas zinātnieka no Rīgas Ramona Buša-Virtmaņa domām, izstādes galvenais mērķis ir ne tikai prezentēt mūsu valstī dzīvojošo tautību un esošo kultūru daudzveidību, bet arī iedvesmot radoši darboties. Ekspozīcijā apskatāmas izšūtas, ar ogli vai eļļas tehnikā izveidotas gleznas, kā arī dzīvnieku maskas, oriģinālā instalācija „Glabājiet naudu bankā” un pat mākslīgas puķes.

Atklāšanas pasākumā klātesošo uzmanībai piedāvāja savdabīgu deju, kurai, pēc rīkotāju domām, bija jāattēlo mūsu valstī ieradušos ārzemnieku integrācijas process un dialoga veidošana ar vietējiem iedzīvotājiem.

Daugavpils ir sestā pilsēta, kuru apmeklēja ceļojošā izstāde. Tagad busiņš dosies uz Rēzekni. Tiek plānots, ka integrācijas busiņš līdz Līgo svētkiem  nobrauks 1 500 km, apstājoties 10 pašvaldībās un uzturoties katrā no tām 10 dienu laikā. Jāatzīmē, ka ceļojošās instalācijas nosaukums ir „Rīta zvaigzne”.

Daugavpils mākslinieki-amatieri arī tiek aicināti kļūt par ceļojošās izstādes dalībniekiem, lai vienotos par dalību izstādē, līdz 22.maijam no plkst.12:00 līdz 19:00 jāapmeklē Vienības laukumā esošais busiņš.
 



Написать комментарий