Studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” varētu notikt Stropu estrādē Daugavpilī

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Nākamgad jūnijā Daugavpilī norisināsies 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”, kuru norises vieta būs Stropu estrāde.

Daugavpils pilsētas dome saņēmusi oficiālu vēstuli no Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas ar augstākminēto informāciju. Darba grupa, kurā darbojās ministrijas pārstāvji, dažu mēnešu laikā iepazinās ar iespējām svētku rīkošanai četrās Latvijas pilsētās: Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Daugavpilī. Izvērtējot visu pilsētu piedāvājumus darba grupa nolēma, ka atbilstošākā svētku rīkošanas vieta ir Daugavpils pilsēta un Stropu estrāde.

Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas Eleonoras Kleščinskas vārdiem, režisors Jānis Butkevičs piedāvāja ekspertu komisijai ļoti pārliecinošu prezentāciju. Jāņem vērā, ka Daugavpils ir vienīgā pilsēta ārpus Rīgas, kurā ir liela brīvdabas estrāde.

Pagaidām nav zināms, vai pilsēta saņems finansējumu Stropu estrādes sakārtošanai un sagatavošanai pasākumam, jo projektu finansēs visas trīs Baltijas valstis.

Mūsu pilsētas priekšrocības ir attīstīta infrastruktūra, liels viesnīcu un viesu māju skaits, kurās var izmitināt viesus.

Tāpat Daugavpilij ir liela pieredze šāda līmeņa pasākumu rīkošanā. Eksperti norādīja, ka Daugavpils esot visai kompakta pilsēta, neskatoties uz to, ka tā ir otrā lielākā valstī.


Написать комментарий