Par 2,5 miljoniem mārciņu pārdod salu Skotijas piekrastē ar deviņām mājām un pasta nodaļu

foto: travelknitter.wordpress.com
foto: travelknitter.wordpress.com

Pārdošanā par 2,5 miljoniem mārciņu izlikta neliela saliņa Skotijas ziemeļrietumu piekrastē, ziņo "bbc.co.uk".

323,7 hektārus lielā Taneras Moras sala ir lielākā un vienīgā apdzīvotā sala Vasaras salu arhipelāgā. Tās esošie īpašnieki, Vilderu ģimene salu nopirka 1996.gadā pēc tam, kad pārdeva savu fermu Viltšīrā.

Šobrīd to pārvalda Vilderu meita Lizija un viņas vīrs Ričards Viljamss. Viljamsi pirms tam ir risinājuši sarunas arī ar vietējo kopienu, taču, neskatoties uz to, sala ir izlikta brīvajā tirgū.

Jāpiebilst, ka arī kopienas attīstības kompānija nevēlējās runāt par salas iegādi, jo šobrīd tā ir aizņemta ar pārāk daudz projektiem, tostarp ar divām nelielu atjaunojamās enerģijas avotu attīstību un bijušās Ačiltibijas kūpinātavas iegādi.

"Pēc daudziem laimīgiem gadiem, kuru laikā Tanera bija manas mājas, ir pienācis laiks, lai vēl kādam būtu tā privilēģija apsaimniekot šo brīnišķīgo vietu," paziņoja Lizija Viljamsa. Viljamsa arī teica, ka saprot, kādu iemeslu dēļ vietējā kopiena ir atteikusies turpināt sarunas par salas iegādi.

"Mēs ceram, ka arī nākamais salas īpašnieks turpinās uzturēt tikapa draudzīgas attiecības ar vietējo kopienu, kā mēs to darījām visus septiņpadsmit gadus," teica Viljamsa.

Tanera Mora ir plaukstoša tūrisma vieta un ideāla rezidence ģimenei, paziņojusi īpašumu konsultantu "CKD Galbraith" Invernesas nodaļa, kurai uzticēta salas pārdošana. Konsultantu pārstāvis Džons Bonds skaidro, ka tā ir ļoti reta iespēja – iegūt īpašumā kādu Skotijas salu, tādēļ viņš cer uz lielu pirktgribētāju interesi.

Uz salas, kura ir apdzīvota kopš vikingu laikiem, ir deviņas mājas, kafejnīca un pasta nodaļa.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий