V.Kezika: Daugavpils novada domes komisija darbojas divos virzienos

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Vakar, 7.maijā, Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka pašvaldība esot izveidojusi komisiju, kas izvērtēs pavasara plūdu radīto zaudējumu apmēru un darbosies divos virzienos.

Pirmais virziens ir privātsaimiecībām – dzīvojamajām fondam – radīto zaudējumu kompensācija. Šajā sakarā tika pieņemti saistošie noteikumi, kurus nosūtīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un jau šonedēļ jāsaņem apliecinājums, pēc kā saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas Daugavpils novada izdevumā “Daugavpils novada vēstis”. Tiek plānots, ka 8.maijā noteikumi būs pieejami Daugavpils novada domes telpās un mājas lapā.

„Plānots, ka 10. un 13.maijā mūsu komisija apsekos vietas, kas cieta plūdu rezultātā un noteiks radīto zaudējumu apmēru – vai dzīvojamai platībai nodarīti viegli, vidēji vai smagi bojājumi”, pastāstīja V.Kezika.
Vēlāk tiks pārbaudīti saistošajos noteikumos minētie dokumenti un sagatavota jautājuma izskatīšana novada domes sēdē. Jautājumam jābūt izskatītam 16.maijā un sagatavotam tā, lai no šīs dienas varētu uzsākt kompensāciju izmaksu. 17.maijā visi dokumenti tiks nosūtīti VARAM.

Komisijas darbības otrais virziens – Daugavpils novada pašvaldībai plūdu radīto zaudējumu izvērtējums.

„Pašlaik ir apkopota informācija par to, kādi izdevumi radušies ārkārtas stāvokļa laikā – tie ir līdzekļi, kas iztērēti aizsargdambja izveidei dārzkopības kooperatīvajā sabiedrībā „Kooperators” – grants iegāde, transporta izdevumi, kā arī darbaspēka ēdināšana un citi izdevumi”, paziņoja izpilddirektore.

Jāpiebilst, ka šī virziena ietvaros komisija izvērtēs arī ceļu fondam nodarīto zaudējumu: pēc V.Kezikas vārdiem, tas nebūšot liels.

 


Написать комментарий