Vācijā islamticīgie nevēlas integrēties sabiedrībā

foto: webdiscover.ru
foto: webdiscover.ru

„Islams ir Vācijas sastāvdaļa,” tā kādreiz izteicās Vācijas bijušais prezidents Kristiāns Vulfs. Veiktās aptaujas liecina pavisam citu: vācieši redz šajā situācijā apdraudējumu viņu nācijai, ziņo portāls russian.rt.com.

Pētot reliģijas nozīmi cilvēka dzīvē, socioloģi veica aptauju Vācijā un citās valstīs. Aptaujas dati liecina, ka 85% Vācijas iedzīvotāju ir toleranti pret citām reliģijām, ap 50% aptaujāto vāciešu uzskata, ka islams ir bīstama reliģija.

Sociologi uzskata, ka tāda veida viedoklis rodas iedzīvotāju vidū, jo ir nepietiekams kontakts starp islamticīgiem un kristīgajiem. Sociologi uzskata, ka islamticīgajiem nepieciešams integrēties rietumu sabiedrībā.

Politiķi un baznīcas pārstāvji cenšas uzlabot saites starp reliģijām. Jau 15 gadus musulmaņu biedrība Vācijā katru gadu mošejās rīko atvērto durvju dienas.

Ne tikai Vācijas iedzīvotāji islama ticībā redz reālu apdraudējumu, bet arī citu valstu iedzīvotāji uzskata šo reliģiju par bīstamu sabiedrībai. Aptauja liecina, ka 76% Izraēlas iedzīvotāju piekrīt vācu viedoklim, 60% - spāņu, 50% - Šveices iedzīvotāju un 42% ASV iedzīvotāju. Pēc aptaujas datiem toleranti izturas pret reliģiju Francijas, Lielbritānijas un Nīderlandes iedzīvotāji.

Islamticīgie uzskata, ka Vācijā rodas negatīvs priekšstats pret islamticīgajiem, jo uz Vāciju imigrē pārsvarā neizglītotie imigranti. Tieši tāpēc vietējiem iedzīvotājiem rodas negatīvs priekšstats.

Citās valstīs piedāvā vairāk izglītošanas iespēju, tāpēc integrācijas process notiek daudz ātrāk salīdzinājumā ar Vāciju.

Vācijā musulmaņu integrācija ir aktuāls jautājums. Politiķis Tilo Sarracins 2010.gadā izdeva grāmatu, kurā balstoties uz reālajiem faktiem un statistikas datiem, pierādīja to, ka islamticīgie Vācijā pat trešajā paaudzē nevēlas integrēties rietumu sabiedrībā. Politiķis savā grāmatā nonāk pie secinājuma, ka Vācijas sabiedrība ar katru gadu intelektuāli novājē, to ietekmē straujās etniskās izmaiņas sabiedrībā.


Темы: , , , ,
Написать комментарий