Brīvdienās Daugavpilī gaiss iesils līdz +10 grādiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gaidāmajās brīvdienās Daugavpilī beidzot tiek prognozēts gandrīz pavasarīgs laiks un nokrišņi īslaicīgā lietus veidā.

Saskaņā ar Latvijas sinoptiķu prognozēm, sestdien, 13.aprīlī mūsu pilsētā gaidāms apmācies un mitrs laiks. Gaisa temperatūra būs +6...+8 grādi dienā un 0...-2 grādi naktī.

Svētdien, 14.aprīlī, Daugavpilī tiek prognozēts mainīgs mākoņu daudzums, brīžiem skaidrosies, gaiss iesils līdz +9...+10 grādiem pēc Celsija.

Spriežot pēc sinoptiķu prognozēm, nākamās nedēļas sākumā gaidāms silts, saulains laiks bez nokrišņiem. Otrdien, 16.aprīlī, Daugavpilī gaiss iesils līdz +15 grādiem dienā un +3 grādiem naktī. Visas nedēļas garumā saglabāsies skaidrs laiks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka šodien, 12.aprīlī, šajā pavasarī pirmo reizi gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +10 grādiem. Kaut arī lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra ir ap +5 grādiem.

Tāpat sestdien, 13.aprīlī, gaidāma magnētiskā vētra, ko izraisīs spēcīgs uzliesmojums uz Saules. Saskaņā ar speciālistu informāciju, tik spēcīgs uzliesmojums pēdējo reizi piedzīvots pagājušā gada novembrī.

Mediķi uzskata, ka magnētiskās vētras būtiski ietekmē gan cilvēku, gan dabas dzīves procesus. It īpaši nelabvēlīgi tās ietekmē cilvēkus, kuri cieš no sirds un asinsvadu slimībām, mazos bērnus, vecāka gājuma cilvēkus. 
 


Написать комментарий