Putnu gripas izplatība Ķīnā – ASV bioloģiskais ierocis?

foto: obozrevatel.com
foto: obozrevatel.com

Ķīnā joprojām tiek reģistrēti H7N9 saslimšanas gadījumi, ziņo portāls www.megamedportal.ru. Viens Ķīnas ierēdnis tajā vaino ne ģenētisko mutāciju, bet gan ASV valdību.

Savā blogā ierēdnis vaino ASV valdību infekcijas izplatīšanā, jo uzskata, ka H7N9 ir bioloģiskais ierocis. Valsts departamenta preses sekretārs Džeisons Rebholcs paziņoja, ka apgalvojums ir aplams un ASV valdība nav iesaistīta putnu gripas izplatībā.

Ierēdnis savus apgalvojumus ir publicējis „Sina Weibo” sociālajā tīklā. Viņš apgalvoja, ka putnu gripa bija izveidota kā bioloģiskais ierocis, jo 2003.gadā ASV speciālajās laboratorijās bija izveidots bioloģiskais ierocis H7N9.

„Tajā laikā ASV karoja Irākā un baidījās, ka Ķīna sāks šajā situācijā ieņemt attiecīgās pozīcijas, tieši tāpēc bija izveidots bioloģiskais ierocis, kurš bija vērsts pret Ķīnu. Galvenais mērķis bija novērst Ķīnas uzmanību no notiekošajiem procesiem Irākā,” raksta ierēdnis.
Kopumā ar šo vīrusu inficējās 30 cilvēki, 9 no tiem gāja bojā. Vislielākā putnu gripas izplatība ir reģistrēta sešās Ķīnas provincēs.

Ķīnas ierēdņi un zinātnieki apgalvo, ka inficētais cilvēks nevar inficēt citus cilvēkus. Toties īsto inficēšanas avotu zinātnieki vēl rast nevar. Tuvākajos mēnešos pārdošanā būs vakcīnas pret H7N9 vīrusu.


Написать комментарий