Uzņēmējs: beidziet stāstīt, ka pēc eiro ieviešanas nebūs preču un pakalpojumu sadārdzinājuma

foto: db.lv
foto: db.lv

«Es jau tagad gribētu visus lūgt beigt stāstīt par to, ka pēc eiro ieviešanas nebūs preču un pakalpojumu sadārdzinājuma: tāds ir bijis visās valstīs, kur ieviests eiro, un Latvija nebūs izņēmums,» sacījis Rīgas piena kombināta padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš.

«Mēs esam pētījuši Vācijas, Itālijas un Igaunijas pieredzi - sadārdzinājums būs 20-30%. Sāksim kaut vai ar mūsu datoriem, to pārprogrammēšanu, kases aparātiem, blankām, čekiem, līgumiem un visu pārējo. Eiro ieviešanas izmaksas ir lielas,» viņš turpinājis intervijā laikrakstam Neatkarīgā.

«Par to jārunā, sabiedrībai ir jāzina, ka būs jārēķinās ne vien ar ieguvumiem, bet arī ar zaudējumiem. Jābūt atklātiem,» uzsvēris I. Strautiņš.

Vaicāts, vai cenas veikalos celsies arī jūsu produkcijai, uzņēmējs atbildējis īsi un konkrēti: «Neapšaubāmi.»

Intervijā laikrakstam Rīgas piena kombināta padomes priekšsēdētājs arī stāstījis: «Eiro - tas ir maksāšanas līdzeklis. Ja mums būs eiro, mēs būsim ieguvēji. Jo par eksportu mēs saņemam eiro vai dolārus un tad mums tie jākonvertē latos, lai nomaksātu algas un nodokļus. Mēs, uzņēmēji, kas ir saistīti ar eksportu, jautājām premjeram [Valdim Dombrovskim], vai mēs varētu arī nodokļus nomaksāt eiro, jo valstij savas parādsaistības arī jākārto eiro. Nē, to nevar, bija atbilde. Tātad no konvertācijas ieguvējas ir bankas. Tad man ir jāsecina tikai viens - ministri ir ieinteresēti labā sadarbībā ar bankām.»


Написать комментарий