“Lāses kausā” volejbolā starp labākajām Daugavpils skolas

foto: staburags.diena.lv
foto: staburags.diena.lv

“Lāses kauss” volejbolā ir vērienīgākās vispārizglītojošo skolu komandu sacensības Latvijā. Šogad atlases turnīros kopumā piedalījās 754 komandas. Finālā labi nostartēja Daugavpils skolas, ziņo Sporta parvaldes portāls. 

„Lāses Kausa” pirmā posma sacensībās šogad tika uzstādīts dalībnieku rekords - 754 komandas, kas kopskaitā ir 6787 dalībnieki, no kuriem tiesības startēt finālā bija izcīnījuši 116 komandas. Par tradīciju jau kļuvusi kaimiņvalstu skolu jauniešu dalība „Lāses Kausa” finālsacensībās. Šogad tika uzaicinātas 2 komandas no Igaunijas – Haademeeste skola un Lahte ģimnāzija, līdz ar to kopskaitā finālsacensībās piedalījās 118 komandas jeb gandrīz 1300 dalībnieki, kas visas dienas garumā vienlaicīgi uz 16 laukumiem cīnījās par godalgotajā vietām.

Uzvarētāji tika noteikti divās vecuma grupās puišiem un meitenēm. Vidusskolnieku konkurencē zēniem otro vietu ieguva Daugavpils Valsts tehnikums, bet meitenēm šajā grupā otrā vieta Daugavpils 3. vidusskolai.

Pamatskolnieku grupā puišiem 3. vieta Daugavpils krievu vidusskolai-licejam.

Papildus tika noteikti uzvarētāji vēl dažādās nominācijās. Pirmo vietu ar 44 komandām pirmajā sacensību atlases posmā ieguva Daugavpils 12. vidusskola. Neviena cita skola tik daudz komandu turnīram nebija pieteikusi. Otrā vieta šajā rādītājā Daugavpils 13. vidusskolai.

Sporta skolu konkursā otro vietu ieguva Daugavpils BJSS, kas piekāpās tikai Rīgas Volejbola skolai.
Starp zēnu treneriem viens no labākajiem bija Nikolajs Čemodanovs, bet starp meiteņu trenerēm Natālija Novikova.


Написать комментарий