Daugavpilī apstiprinātas jaunas cilvēku kategorijas, kuras varēs saņemt dāvanu kartes elektroenerģijas apmaksai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde saņēma Domes deputātu atļauju izpildīt papildinājumus ar „Latvenergo” noslēgtajam līgumam, saskaņā ar kuriem pašvaldība saņems dāvanu kartes elektroenerģijas apmaksai, kuras tiks piešķirtas maznodrošinātām personām un ģimenēm.

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja vietniece Benita Siliņa paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība jau dažus gadus saņem šādas dāvanu kartes no „Latvenergo” un tās ļoti palīdz pilsētas trūcīgajiem iedzīvotājiem.

2012.gadā Daugavpilij tika iedalītas 2 130 dāvanu kartes 114 38 latu vērtībā, t.i., 53,70 latus katra. Pagājušā gada laikā pilsētniekiem tika izsniegtas 1 070 kartes, pārējās 1 060 tiks izsniegtas šogad.  

B.Siliņa paskaidroja, ka pērn kartes saņēma iedzīvotāji, kuru statuss atbilst ar uzņēmumu noslēgtajā līgumā minētajām kategorijām. Tagad līgums tika papildināts un dāvanu kartes var tikt izsniegtas arī maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem; ģimenēm, kurās ir bērni, kas slimo ar celiakiju; ģimenēm ar jaundzimušajiem; Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku ģimenēm, kurās ir bērni; nepilnām ģimenēm, kurās zaudēts kāds no apgādniekiem vai kurās bērnu audzina viens no vecākiem; ģimenēm ar bērniem, kurās kāds no vecākiem ir invalīds.

Sociālo lietu pārvaldes pārstāvji neprognozē, kādā laikā tiks izsniegtas atlikušas dāvanu kartes un vai „Latvenergo” piešķirs jaunu šim gadam domāto karšu partiju.


Написать комментарий