Pētījums: Rīga britu tūristiem viena no lētākajām pilsētām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lielākajā daļā Eiropas Savienības (ES) pilsētu tūristiem, salīdzinājumā ar aizvadīt gadu, jārēķinās ar augstākām cenām.

Straujākais cenu kāpums ES novērots Stokholmā (+33%), Rīgā (+30,7%) un Vīnē (+26,3%), tomēr, neskatoties uz apjomīgo izmaksu pieaugumu, Rīga joprojām ir viena no britu tūristiem lētākajām pilsētām.

Cenas tikmēr samazinājušās Berlīnē (-1,5%), Prāgā (-6,8%) un Lisabonā (-19,1%), liecina Post Office Travel Money, kas aprēķina, cik daudz britu ceļotājam izmaksās atpūta ārvalstīs, apkopotie dati.

Rīgā par tipiskākiem tūristu pirkumiem – kafijas krūze, alus pudele, vīna glāze, Coca-Cola pudele, vakariņas divām personām, Doma baznīcas un Brīvdabas muzeja apmeklējums, viesnīca divām personām uz divām naktīm, transporta biļetes u. c., kopumā būtu jāšķiras no 155,34 mārciņām (aptuveni 125 lati).

Neskatoties uz to, Latvijas galvaspilsēta ir ceturtā lētākā 25 pilsētu konkurencē. Lētāka par Rīgu ir Varšava, kurā, iegādājoties tipiskākos tūristu pirkumus, Lielbritānijas iedzīvotājam nāktos šķirties no 151,69 mārciņām. Otra lētākā ir Viļņa (140,9 mārciņas), bet vislētākā apskatīto 25 pilsētu vidū ir Budapešta (134,7 mārciņas).

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā atpūta izmaksātu dārgāk – lai iegādātos iepriekš minētos priekšmetus, britu ceļotājam nāktos tērēt 172,63 mārciņas. Par visdārgāko pilsētu atzīta Ņujorka ASV, kur ceļotājam nāktos šķirties no 541,23 mārciņām.


Написать комментарий