Daži tūkstoši daugavpiliešu un pilsētas viesu jautri pavadīja Masļeņicu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piedošanas svētdienā, 17.martā, laukumā pie Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles bija pulcējušies daži tūkstoši daugavpiliešu un pilsētas viesu, kuri bija atnākuši pavadīt Masļeņicu un sagaidīt ilgi gaidīto pavasari.

No senseniem laikiem tiek uzskatīts, ka šajā nedēļa ne tikai jāapēd pēc iespējas vairāk pankūku, bet arī jautri jāpavada laiks, tad gaidāms veiksmīgs un laimīgs gads.

Mūsu pilsētnieki ņēma vērā senas tradīcijas, tāpēc pasākumā nebija vietas, kur ābolam nokrist. Cilvēki labprāt piedalījās spēlēs un rotaļās: lēca ar lecamauklu, meta riteņus, piedalījās cīņā ar spilveniem, kā arī virves vilkšanā. Bērni rotaļājās slidkalniņā.

Saskaņā ar tradīciju pilsētnieki iekaroja gludo stabu, noņemot no tā dažādas balvas – velteņus, patvāri, košu lakatu utt.

Svētku sākumā Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles prāvests Georgijs Popovs novēlēja pilsētniekiem un viņu ģimenēm mieru, prieku un laimi, kā arī prasmi piedot viens otram ne tikai Piedošanas svētdienā. Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova pievienojās prāvesta teiktajam un piebilda, ka novēl visiem arī pavasarīgu noskaņojumu un optimismu.

Visiem interesentiem bija iespēja iegādāties amatnieku veidotās preces un izbaudīt garšīgas pankūkas, karstu putru, kas maksāja tikai 5 santīmus. Tiesa, pēc tiem bija izveidojusies pamatīga rinda.  

Pasākuma dalībniekus izklaidēja Daugavpils teātra aktieri un vairāki radošie kolektīvi, tostarp Krievu nama folkloras ansambļi "Rusiči", "Slavjanka" un "Vdohnovenije", deju teātris "Jūras pērle", Krievu vidusskolas-liceja ansamblis "Balaguri".

Pieaugušie un bērni daudz fotografējās pie dažādām no salmiem darinātām figūrām un salmu lelles, kura pasākuma beigās tika nodedzināta.



Написать комментарий