V. Gadzāne: Esam par investīcijām šķirošanas līnijas būvniecībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Patlaban Daugavpilī notiek atkritumu šķirošanas līnijas Dunduru ielā 13A būvniecības ieceres aktīva publiskā apspriešana.

ES direktīvas noteic 30% atkritumu nodošanu pārstrādē, un ar katru gadu šis procents tiks palielināts. Saistošo noteikumu mērķis ir aktritumu otrreizējā izmantošana un apgalbāšanas apjomu samazināšana. Sākot ar 2015.gadu, šāda veida šķirošanas līniju organizācija būs obligāta visām Latvijas pašvaldībām. Šobrīd līnijas būvniecībā tiks izmantoti valsts un ES fondu līdzekļi, savukārt pēc 2 gadiem Daugavpilij nāksies to darīt par pašvaldības līdzekļiem.

Tomēr pilsētas iedzīvotāji nav apmierināti ar ieceri uzcelt šķirošanas līniju rūpniecības zonā 1 km attālumā no dzīvojamām ēkām, kuru norobežos 300 m meža. Tādējādi pilsētnieki iestājas pret ES investīcijām, vairāk nekā 20 darba vietām un nodokļiem, kuri papildinās pilsētas budžetu.

Portāla Gorod.lv korespondente griezās pie Demenes pagasta pārvaldes vadītājas Valentīnas Gadzānes ar jautājumu, vai Demenes pagastu interesētu iespēja piesaistīt investīcijas šķirošanas līnijas būvniecībai, uz ko Gadzānes kundze atbildēja, ka pagasta pārvalde iestājas par investīcijām, atzīmējot, ka, pateicoties eko nodoklim saņemtajiem līdzekļiem, pērn Jaunciemā tika ierīkots ūdensvads, kas liecina par šāda veida investīciju izdevīgumu.


Написать комментарий