Daugavpilī uz karantīnas laiku slēgtas 3 klases

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms mēneša, 21.janvārī, Latvijā tika izziņots gripas epidēmijas sākums, un saskaņā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas 2013.gada 29.janvāra lēmumu pilsētas iestāžu un organizāciju vadītājiem uzdots ierobežot publisko pasākumu rīkošanu, kā arī sekot tam, lai ar gripu slims darbinieks neturpinātu strādāt, bet skolēns – mācīties.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka saslimstības pīķis Daugavpils skolās un bērnudārzos, visdrīzāk, jau sasniegts, tāpēc situācijai vajadzētu uzlaboties, tomēr karantīna tiks noteikta vēl 3-4 nedēļu laikā.

M.Isupova atzīmēja, ka vispārizglītojošās iestādes un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde rīkojas attiecīgi situācijai. Jāatzīmē, ka pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi atveseļojas (bērnudārzus apmeklē 65% bērnu), savukārt skolās situācija neesot tik pozitīva. Vispārizglītojošās iestādes neapmeklē vidēji 10% no skolēnu skaita, labvēlīgākā situācija izveidojusies Saskaņas pamatskolā (to neapmeklē tikai 7% skolēnu), kritiskākā situācija ir 3.vidusskolā, kur sakarā ar vairāk nekā 20% skolēnu saslimšanu administrācija pieņēmusi lēmumu par karantīnas noteikšanu – tika slēgtas divas otrās klases un viena trešā.

Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu un citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām Daugavpilī bija samazinājusies. Daugavpilī tika reģistrēti 357 gripas saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, un 1 181 citu akūtu augšējo elpceļu infekciju gadījums uz 100 000 iedzīvotāju. Pagājušajā nedēļā Daugavpilī ar diagnozi „gripa” tika hospitalizēti 53 cilvēki.
 


Написать комментарий