Meteorītu lietus jauc hokeja plānus Čeļabinskā

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Čeļabinskā šorīt nolija meteorītu lietus. Neparastā astronomiskā parādība pilsētā nodarīja postījumus, ieviešot korektīvas arī hokeja dzīvē.

Šobrīd notiek hokeja arēnas ekspertīze, un pagaidām nav zināms, vai KHL izslēgšanas mačos "Traktor" varēs startēt uz sava ledus.

Meteorītu lietus atnesis izmaiņas hokeja sezonas kalendārā. Atbildīgie darbinieki konstatējuši "Arēna-Traktor" sienu bojājumus, līdz ar to masu pasākumu rīkošana uz laiku ir apturēta. Sporta būvei tiek veikta ekspertīze ar mērķi noskaidrot arēnas ekspluatācijas pieļaujamību.

Ekspertīzes rezultāti būs zināmi pirmdien - tad kļūs skaidrs, vai Čeļabinskas klubs "play-off" pirmās spēles varēs aizvadīt uz sava ledus. Saskaņā ar kalendāru, pirmās izslēgšanas spēles arēnā paredzētas 21. un 22. februārī.

Kluba treneris Ravils Gusmanovs: "Meteorīts nokrita neilgi pirms "Traktor" treniņa. Biju vēl mājās un gatavojos braukt uz komandas treniņu. Un tad notika kaut kas līdzīgs zemestrīcei - bija spēcīgs blīķšis un spožs uzplaiksnījums debesīs. Manai mājai bojājumi netika nodarīti, pēc tam aizvadījām treniņu arēnā."

Čeļabinskas komandas uzbrucējs Antons Gļinkins: "Man viss normāli, no radiniekiem arī neviens nav cietis. Viss notika desmit minūtes pāri deviņiem. Es jau biju pamodies, taisījos uz treniņu. Bija neliels uzplaiksnījums, to es īpaši neredzēju, un tad sākās triecieni un sprādzieni."

"Traktor" kluba direktors Vladimirs Krečins: "Ledus arēnas sienu bojājumiem ir nenozīmīgs raksturs, nav jēgas runāt par kādām globālām sekām. Personāla evakuācija notika, lai atbildīgie darbinieki varētu veikt detalizētu situācijas analīzi."

Kluba aizsargs Dmitrijs Rjabkins: "Pēc tā notikuma treniņu aizvadījām normālā režīmā, bet pēc tam cilvēki tika evakuēti no šīs sporta būves. Cik es zinu, arēnai saplīsuši daži logi un spēcīgi cietuši vārti, pa kuriem iebrauc ledus liešanas mašīna."

Kluba vārtsargs Andrejs Mezins: "Sākumā smējāmies, bet īstenībā situācija ļoti nopietna, jo bombardēja pieklājīgi. Es biju mājās, un tas notika plkst. 9.20 pēc vietējā laika. Mon nokrita karnīze, no rozetēm nāca arā dūmu stabi. Tajā brīdī domāju: kaut tik māja nesabruktu. Ja godīgi, biju nobijies. Pašu uzplaiksnījumu neredzēju, bet dārdoņa bija tāda, it kā karš būtu sācies. Paskatījos ārā pa logu, bet tur bija iespaidīgs dūmu mākonis. Domāju, ka varbūt lidmašīna nokritusi. Mājām izsisti logi. Tas bija nopietni."

Neordinārā astronomiskā parādība Čeļabinskas "Traktor" klubam kalendāram pagaidām vēl būtiski netraucē, jo regulārā turnīra noslēguma spēle tiks aizvadīta svētdien izbraukumā (Magņitogorskā). Toties nācies pārcelt divus jaunatnes līgas (MHL) mačus, kas sākotnēji bija nozīmēti šodien un rīt, turklāt atlikta 16. februārī paredzētā "Traktor" vēstures muzeja atklāšana arēnas telpās.


Написать комментарий