Muzejā uzlabota rakstisko materiālu glabātuve

foto: Latgales kultūrvēstures muzejs
foto: Latgales kultūrvēstures muzejs

Latgales Kultūrvēstures muzejā 2013.gada janvārī veiksmīgi ir realizēts projekts „Latgales Kultūrvēstures muzeja Nacionālā krājuma uzturēšana. Rakstisko materiālu glabātuves aprīkojums”, informē Latgales kultūrvēstures muzejs.

Projekta ietvaros tika uzlabota muzeja rakstisko materiālu kolekcijas glabātuve - logi aprīkoti ar žalūzijām, kas aizsargā materiālus no apkārtējās vides ietekmes un iegādāti 3 dokumentu skapji, kuros tagad ir izvietoti tie krājuma materiāli, kas līdz šim (pēc muzeja rekonstrukcijas) atradās sapakoti kastēs.

Jaunie dokumentu skapji (tos uzstādīja SIA „R.A.S.A. un Ko”) tagad ļaus veiksmīgāk, ērtāk un ātrāk atrast vajadzīgo informāciju ikvienam pētniekam, kurš muzejā interesēsies, piemēram, par Rēzeknes ievērojamām personībām vai pilsētas vēsturisko attīstību, Latgales kultūrvēstures notikumiem u.c. vēsturiskiem jautājumiem.

Pēc rakstisko materiāla sakārtošanas, tagad tos varēs turpināt ievadīt Nacionālā krājuma kopkataloga datu bāzē, kas ļauj uzzināt par muzejā esošajiem materiāliem, neizejot no mājas: www.nmkk.lv
 


Написать комментарий