Daugavpils pilsētas dome iegādāsies pusi no Ruģeļu ūdenskrātuves

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 14.februārī Daugavpils pilsētas domes deputāti nolēma iegādāties Ruģeļu ūdenskrātuves ½ domājamo daļu.

Domes Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems portālam Gorod.lv paskaidroja, ka divas izsoles tika atzītas par nenotikušām, tāpēc Domei kā kreditoram tika piedāvāts iegādāties nekustamo īpašumu.

P.Jaunzems paskaidroja, ka tiesu izpildītājs piedāvāja Domei paturēt īpašumā Oļegam Burinskim piederošo zemesgabala ½ domājamo daļu, samaksājot pēdējās izsoles cenu – 9 tūkstošus latus. Domes deputāti atbalstīja ierosinājumu.

Saskaņā ar Īpašuma departamenta vadītāja ziņojumu, saistībā ar otro zemesgabala daļu notiek tiesas izmeklēšana, tāpēc pastāv iespēja, ka tā arī tiks izsolīta. Ja Domei piedāvās par saprātīgu cenu iegādāties arī otro ūdenskrātuves daļu, tā varēs iegādāties īpašumā visu ūdenskrātuvi.

P.Jaunzems paskaidroja, ka Dome iegādājas zemes domājamo daļu, tāpēc, lai risinātu lietošanas jautājumus, jāparaksta vienošanās ar otrās daļas īpašnieku. Nākotnē, ja visa ūdenskrātuve piederēs pašvaldībai, tā varēs iekārtot ūdenskrātuvē atpūtas bāzi.

Saskaņā ar tāmi daļa no nekustamā īpašuma maksas – 9 tūkstošiem latiem – tiks izmantota, lai segtu tiesas izdevumus, bet 2 600 lati – lai segtu nodokļu parādu.


Написать комментарий