Par braukšanas atvieglojumu dokumentu noformēšanu

foto: i-rezekne.lv
foto: i-rezekne.lv

Ņemot vērā daudzos jautājumus, kas tiek saņemti no iedzīvotājiem par atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā, Rēzeknes pilsētas domes Satiksmes organizācijas inženiere-ekonomiste Tatjana Botušanska precizēja informāciju par atvieglojumu saņemšanas kārtību, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Lai saņemtu atvieglojumu dokumentus braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā ir noteikts pārejas periods līdz 28. februārim (ieskaitot). Šajā laikā pensionāriem, kas ir vecāki par 75 gadiem, daudzbērnu ģimeņu bērniem un pirmskolas vecuma bērnu vecākiem jāsaņem SIA „Rēzeknes satiksme” atlaides braukšanas dokumentu.

Pārejas periodā pensionāri, kas ir vecāki par 75 gadiem, var bez maksas izmantot pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumus, pamatojoties uz autobusa vadītājam uzrādīto Pensionāru sociālo pakalpojumu centra klienta apliecību. Daudzbērnu ģimeņu bērni var izmantot atvieglojumus, pamatojoties uz autobusa vadītājam uzrādīto Rēzeknes pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu bērna apliecību, kuru var saņemt Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā. Pirmskolas vecuma bērnu vecāki ir tiesīgi pārvadāt bērnu, saņemot no autobusa vadītāja „nulles” biļetes.

Atgādinām, ka braukšanas atvieglojumu dokumentus var noformēt līdz 28. februārim Rēzeknes pilsētas domē, 124a kab. no plkst. 10.00 līdz 14.00. Pensionāriem, kas ir vecāki par 75 gadiem, lai saņemtu beztermiņa braukšanas apliecību, nepieciešama Pensionāru dienas centra izsniegtā pensionāra apliecība un 3x4 cm fotogrāfija. Daudzbērnu ģimeņu bērni braukšanas atlaižu mēnešbiļetes varēs saņemt, uzrādot daudzbērnu ģimenes apliecību, tās būs derīgas, kamēr būs spēkā daudzbērnu ģimenes apliecība. Pirmsskolas vecuma bērniem braukšanas atlaižu kartes tiks izsniegtas vienu reizi gadā, uzrādot dzimšanas apliecību un izziņu par dzīvesvietas deklarāciju, kuru var saņemt Iedzīvotāju apkalpošanas centrā.

Jautājumu gadījumā var vērsties Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Rēzeknes pilsētas domē, Atbrīvošanas alejā 93, 124. kab., tālrunis 646 07609), pie Satiksmes organizācijas inženieres-ekonomistes Tatjanas Botušanskas (tālrunis 646 07684) vai pie SIA „Rēzeknes satiksme” tehniskā direktora Alekseja Vasiļjeva (tālrunis 646 24270).


Написать комментарий