Latgales zoodārzs kļuvis par apmeklētāko Daugavpils tūrisma objektu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērn par apmeklētāko Daugavpils tūrisma objektu kļuvis Latgales zoodārzs, kuru apmeklējuši 32 000 cilvēku. Tādēļ zoodārzs atzīts par „Līderi tūrismā”.

Pēc zoodārza gides Jeļenas Litvincevas vārdiem, liela apmeklētāju skaita noslēpums ir ļoti vienkāršs – ir izdevies radīt vietu, kurā cilvēki labi jūtas un atved draugus, paziņas un radus.

Turklāt Latgales zoodārzs atšķiras no pārējiem Baltijas reģiona zoodārziem. Tas nav liels, bet kompakts – dzīvnieki atrodas izstieptās rokas attālumā, dažus var paglaudīt un pat paturēt rokās.

Tūrisma informācijas centra dati liecina, ka otro vietu apmeklētības ziņā ieņem Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs un Māla mākslas centrs. To apmeklētāju skaits ir ap 19 306 cilvēkiem. Turklāt Māla mākslas centrs tika atzīts par 2012.gada atklājumu, jo tas ievērojami palielinājis apmeklētāju skaitu, kā arī piedāvājis jaunus tūrisma maršrutus, interesantus pasākumus un izstādes. Savukārt keramiķis Jānis Saikovskis pārliecināts, ka vienīgā panākumu atslēga ir cītīgs darbs, kurā tiek ielikta dvēsele.

Trešo vietu šajā sarakstā ieņem mūsu pilsētas pērle – Cietoksnis. To apmeklējuši 7 276 tūristi. Vicemērs Līvija Jankovska cer, ka šogad tūristu plūsma palielināsies, jo aprīlī Daugavpils cietokšņa teritorijā sāks strādāt Marka Rotko mākslas centrs, kurš var kļūt par lielāku Austrumeiropā. Visi interesenti varēs ne tikai piedalīties ekskursijā par cietoksni, bet arī apmeklēt M.Rotko mākslas centru, kā arī tur esošās ekspozīcijas, kafejnīcas un veikalus.


Написать комментарий