Daugavpils vadība pauda viedokli un izteica priekšlikumus par VK pārbaudes rezultātiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 28.janvārī preses konferences gaitā Daugavpils pilsētas domes un pašvaldības uzņēmumu vadība pastāstīja par valsts pārbaudes rezultātiem un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem, kurus interesēja pašvaldības darbinieku pieņēmumi, paskaidrojumi un secinājumi sakarā ar minēto pārbaudi, kura izraisīja milzīgu sabiedrības interesi. 

Atbildot uz jautājumu, vai Valsts kontroles daži secinājumi, kuri visai negatīvi ietekmēja dažu pašvaldības uzņēmumu reputāciju, nevarētu būt izdarīti ar ļaunu nodomu, pilsētas priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka tā bija plānveida pārbaude un tās rezultāti nav spriedums, bet rekomendācijas sakarā ar pašvaldības turpmāko darbību.

Vērtējot Valsts kontroles piedāvātas darba metodes, Ž.Kulakova paziņoja, ka daļa rekomendāciju varētu veicināt dažu pakalpojumu cenu paaugstināšanu, jo to rezultātā nāktos pārskatīt tarifus vai nodot tos privātās rokās, ko pašvaldība dažos gadījumos nevar pieļaut.

Savukārt vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka pilsētnieki neko nav pārmaksājuši pašvaldības uzņēmumiem, ko netieši apliecina Valsts kontroles secinājumi. Pašvaldības pārstāvji paskaidroja, ka pārbaudes secinājumos netiek minētas pārmaksas, par kurām tiek runāts pārējos dokumentos un tas rada neizpratni.

Domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs, vērtējot pārbaudes rezultātus, atzīmēja, ka neviens nebija gaidījis, ka Valsts kontrole pārbaudīs tarifus, kurus pirms pāris gadiem ir apstiprinājis Regulators. Pēc V.Kononova vārdiem, vienā no Valsts kontroles sapulcēm izskanēja doma, ka tādējādi Valsts kontrole pārbauda Regulatora darbu. Izpilddirektora vietnieks šajā sakarā bija neizpratnē, atzīmējot, ka šāda pārbaudes ievirze kļuva par „ļoti interesantu triecienu”.

Apkopojot augstākminēto, pilsētas vadība atzina, ka pašvaldības uzņēmumu darbs nav ideāls, tomēr tajos netiek zagts vai darīts kas nosodāms, un vadība plāno to pierādīt. Ž.Kulakova paziņoja, ka tiks sastādīts trūkumu novēršanas plāns, visi uzņēmumi tiks novērtēti atsevišķi, un pēc tam tiks apspriests jautājums par uzņēmumu kapitāldaļu pārdošanas nepieciešamību.


Написать комментарий