„Naudas koks” tiks uzburts Ludzas Tautas namā

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

24. februārī plkst. 18:00 Ludzas Tautas namā piedāvājam komēdiju „Naudas koks”. Komēdija tapusi pēc leģendārās dzejnieces un rakstnieces Vizmas Belševicas darba „Tās dullās Paulīnas dēļ” motīviem, informē Ludzas novada portāls. 

Kopumā līdz šim ir tikušas demonstrētas vairāk kā 20 izrādes „Naudas koks”. Skatītāju aplausi un smiekli, kas nepārtraukti izskanēja izrādes laikā liecina, ka Jāņa Jarāna atveidotā Dullā Paulīna,  viņas māsa Lisbeta (Dainis Porgants) un fotogrāfs (Gunārs Placēns) skatītājus spēja uzrunāt, aizkustināt un iepriecināt. Izrādes pamatā ir jautrs, dzīvi apliecinošs stāsts par divām māsām labākajos gados, kuras vēlas, lai ar viņu bērēm viss būtu vislabākajā kārtībā, un kaimiņiem nerastos iespēja aprunāt, ka ir pārlieku taupīts. 

Tā rodas grandiozs plāns – sapelnīt naudu krāšņām atvadām no dzīves. Bet ar to vēl ir par maz, jo kāda jēga bērēm un krāšņiem tērpiem, ja tērpu valkātājas pašas to neredzēs. Ir jāsarīko viltus bēres, lai to visu iemūžinātu un pašas „aizgājējas” varētu novērtēt savu izskatu tajā dzīves galvenajā dienā, kad „Visu Augstais sauks”. Skatītājiem lugas sižets ir labi zināms no populārās Vijas Beinertes īsfilmas „Tās dullās Paulīnes dēļ”,  kur galvenās lomas atveidoja izcilie aktieri – Lilita Bērziņa, Lidija Freimane un Ēvalds Valters. Izrādes veiksme un ieguvums  neapšaubāmi ir lielais skatuves meistars Gunārs Placēns, kura šarms un komiķa talants bauda nedalītu skatītāju mīlestību. Izrādē „Naudas koks” skatītājiem ir iespēja tikties arī  ar iemīļotajām aktrisēm no seriāla „Ugunsgrēks” Regīnu Devīti un Inesi Ramuti, kas izrādē atveido kaimiņienes un izrādē ienes jaunas komiskās līnijas. Uzvedumā ienāk arī jauns tēls – policists, kuru atveido Enriko Avots.

Biļetes Ludzas Tautas namā no 14.februāra plkst. 17:00 -19:00. Biļešu cena 3 – 4 Ls, izrādes dienā – 5 Ls.

Nāciet! Ticiet man – nenožēlosiet!


Написать комментарий