Šokējoši: ASV sodīs sievietes, kuri vēlas veikt abortu pēc izvarošanas?

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ņūmeksikas štats ierasti ir konservatīvā bloka un ģimenes vērtību atbalstītāji, taču likumprojekts, kas tiek virzīts šajā ASV daļā, varētu kļūt par jaunu absurdu, raksta "kasjauns.lv"

Likumprojekta ietvaros paredzēts sodīt sievietes, kuras vēlas veikt abortu pēc nevēlamas grūtniecības iestāšanās izvarošanas rezultātā. Tas nozīmē, ka izvarošanu upuri vēl tiktu apsūdzētas par "pretlikumīgām darbībām ar lietiskajiem pierādījumiem".

Republikāniete Ketrīna Brauna, kura iesniedza likumprojektu izvērtēšanai štata kongresā, pati nebija to autore un pēc saņemtās plašās kritikas solījās labot vai vismaz izvērtēt tā saturu cītīgāk, paziņojot, ka šīs rindiņas viņai "paskrēja garām".

"Kongresa likumprojekts Nr.206 nekad nav bijis mērķēts, lai kriminalizētu izvarošanas upurus. Šīs likumprojektā iestrādātās rindiņas ir paredzētas, lai labāk atklātu izvarošanu incesta gadījumos un izvarotājs, nevis upuris tiktu sodīts ar papildu apsūdzībām," sacīja Brauna.
Jāpiebilst, ka Brauna pati ir abortu aizliegšanas atbalstītāja un saņēmusi atbalstu no biedrības "Tiesības uz dzīvību", kas neviļus arī raisa jautājumu, vai tomēr mērķis nebija nemanāmi šo plānu pieņemt.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий