“Latio”: Daļai Jūrmalas īpašumu cenas ir jāsamazina par 10%-20%

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Lai ieinteresētu pircējus, daļai piedāvāto Jūrmalas īpašumu cenas ir jāsamazina par 10%-20%, liecina nekustamā īpašuma kompānijas "Latio" jaunākais mājokļu tirgus pārskats.

Vairāki Jūrmalas īpašumu pārdevēji gada beigās apsvēra iespēju samazināt piedāvātā mājokļa cenu. Iepriekš viņi to nebija gatavi darīt, lai gan piedāvājuma cena bija ievērojami augstāka par tirgus līmeni, skaidro "Latio".

Jūrmalā pagājušā gada decembrī saglabājās ārzemju pircēju interese par jauno dzīvokļu iegādi par cenu līdz 200 000 eiro (140 000 latu). Šāda cena atbilst ieguldījumu līmenim, kas nepieciešams, lai pretendētu uz termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanu, norāda "Latio".

Par dārgākiem dzīvokļiem šo pircēju interese ir ievērojami mazāka, tāpat viņi neinteresējas par savrupmāju iegādi, jo to cenu līmenis ir augstāks par termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai nepieciešamo ieguldījumu, teikts pārskatā.

Kauguros vērojams pieprasījums pēc vienas un divu istabu tipveida dzīvokļiem ar mērķi tos pēc iegādes piedāvāt īres tirgū, kurā ir pieprasīti šādi mājokļi, konstatējuši "Latio" speciālisti.

Jau ziņots, ka divarpus gadu laikā Imigrācijas likumā noteikto iespēju saņemt termiņuzturēšanās atļauju pret investīcijām Latvijas tautsaimniecībā izmantojuši kopskaitā 4744 ārzemnieki, veicot ieguldījumus 318,3 miljonu latu apmērā, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā statistika.

Līdzīgi kā 2011.gadā, arī pērn vislielākā ārzemnieku interese bijusi par iespēju saņemt uzturēšanās atļauju, iegādājoties Latvijā nekustamo īpašumu. Aizvadītajā gadā 2435 ārzemnieki uzturēšanās atļauju pieprasījuši, pamatojoties uz faktu, ka viņi paši vai viņu ģimenes locekļi ir iegādājušies nekustamo īpašumu Latvijā vismaz 100 000 vai 50 000 latu vērtībā. Ārzemnieku interesi visbiežāk piesaistījuši dzīvokļi Rīgā un Jūrmalā, kur pērn kopumā nopirkti attiecīgi 487 un 303 īpašumi.

Kā liecina PMLP apkopotā statistika, 2012.gadā ārzemnieki Latvijā nekustamo īpašumu iegādē ieguldījuši 145,2 miljonus latu, bet divarpus gados kopumā - 252,9 miljonus latu.

 


Написать комментарий