Arī degvielas tirgotāji sola mākslīgi necelt cenas pēc eiro ieviešanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Degvielas tirgotāju un ražotāju savienība (DTRS) un Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija (LDTA) atbalsta eiro ieviešanu un otrdien tikšanās laikā ar premjeru Valdi Dombrovski (V) apliecināja, ka pievienojas kampaņai "Godīgs eiro ieviesējs", ziņo "Nozare.lv".

LDTA priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis norādīja, ka pēc eiro ieviešanas cenas tiks noteiktas godīgi atbilstoši likumam un kursam. Arī DTRS prezidents Sergejs Semjonovs norādīja, ka pēc tam, kad tiks pieņemts eiro ieviešanas likums, nozares spēlētāji to korekti ievēros un izpildīs noteiktos kritērijus.

Premjers Dombrovskis norādīja, ka kampaņai "Godīgs eiro ieviesējs" jau pievienojusies Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija (LPTA) un pēc degvielas tirgotāju iesaistes jau pārklāta salīdzinoši liela tirgus daļa, kuras dalībnieki apsolījušies neizmantot eiro ieviešanu mākslīgai cenu celšanai un cenas eiro noteikt pēc oficiālā kursa.

Premjers atzina, ka vienošanās godīgi ieviest eiro ir brīvprātīga un nekādi sodi nevar tikt uzlikti. Dombrovskis sagaida, ka kampaņai būs plašs atbalstītāju loks un tai pievienosies vēl daudzas organizācijas. Tas esot arī konkurences jautājums, jo, ja lielākā tirgus daļa ievēros godīguma principus, negodīgie paliks zaudētājos. Ja lielākā daļa tirgus spēlētāju cenas necels, pārējos piespiedīs tirgus, ir pārliecināts premjers.

Latvijā pāreja uz eiro plānota no nākamā gada 1.janvāra.


Написать комментарий