Kultūras pārvalde: Festivāls „Sudraba zvani” Daugavpilij ir arī finansiāli izdevīgs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 14.janvārī, kārtējā prese konferencē Daugavpils pilsētas domē tika stāstīts par nesen notikušā X Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla „Sudraba Zvani” rezultātiem.

Minētā starptautiskā pasākuma, kas norisinās reizi divos gados, rīkotāji bija Daugavpils pilsētas dome, Kultūras pārvalde un Latviešu kultūras centrs, savukārt balvu fonds sastādīja teju 4 000 eiro.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska paziņoja, ka festivālā piedalījās vairāk nekā 60 kolektīvi, 54 no kuriem bija konkursa programmas dalībnieki. Kopā ar bērnu vecākiem, palīgiem un pavadošām personām Daugavpili apmeklēja ap 2 720 viesu. Kultūras pārvalde bija parūpējusies, lai viņi visi tikti izmitināti, nodrošināti ar ēdināšanu, labi atpūstos.

Festivāla norises laikā lielu koordinācijas darbu veica Latviešu kultūras centra darbinieki. Jevgeņijs Ustinskovs rūpējās par žūriju, sagatavoja programmu un repertuāru, nodibināja sakarus ar māksliniekiem.

Rezultātā pasākums notika bez kavēšanās, problēmām un konfliktiem. Festivāls bija ne tikai skaists mūzikas pasākums, bet arī finansiāli izdevīgs pasākums: tika apmeklētas pilsētas kafejnīcas, ziedu veikali. Piedalīšanos starptautiskajā konkursā, dzīvošanu un ēdināšanu apmaksāja paši kolektīvi.

Starptautiskā festivāla sagatavošanas līmeni augsti novērtēja pasākuma viesi, kuri atzīmēja koncertzāļu labi kvalitāti un mūsu pilsētnieku atsaucību un viesmīlību.

Pēc viena no žūrijas locekļiem, Gņesinu Valsts mūzikas koledžas Maskavā pasniedzēja Pjotra Savinkova vārdiem, mūsu pilsētā notikušais festivāls ne tikai prezentē Baltijas valstu spēcīgākos kolektīvus, bet arī dāvā pozitīvās emocijas, pārsteidzot gan ar pasākuma rīkošanas līmeni, gan izpildītāju meistarību.


Написать комментарий