Somijas pilsētā Vantaa igauņu sievietes neielaida klubā viņu nacionalitātes dēļ

foto: usiter.com
foto: usiter.com

Vantaa pilsētas iedzīvotāji un ciemiņi nakts klubā bija diskriminēti, ziņo portāls rus.delfi.ee. Kompāniju neielaida klubā viņu nacionalitātes dēļ.

„Mēs gaidījām savu rindu un visbeidzot pēc pusstundas mēs varējām ieiet klubā. Pie ieejas mums paprasīja dokumentus, divas manas draudzenes parādīja Igaunijas ID karti un pasi. Šveicars paskatījās uz mums un ieteica meklēt kādu citu vietu, kur var atpūsties,” pastāstīja Vantaa pilsētas iedzīvotājs Karmens Kuuzemets vietējam laikrakstam Vantaan Sanomat.

Sieviete piebilda, ka attieksme pret viņām bija agresīva. „Mēs bijām izmisumā, jo nebija iemeslu mūs nelaist iekšā. Mēs gaidījām savu rindu, nedaudz iedzērām, taču tas netraucēja sabiedriskajai kārtībai,” piebilda sievietes. Tad igaunietes pieprasīja paskaidrot iemeslu, kāpēc tās nelaiž klubā. „Viņam nebija tiesību mūs nelaist. Viņš vienkārši paskaidroja, ka nelaiž iekšā ne jau mūsu apavu krāsas vai nacionalitātes dēļ. Igauņi varēja apmeklēt restorānus Otrā Pasaules kara laikā, bet ne jau tagad,” apgalvo sieviete.

„Mēs agrāk nebijām satapušās ar tāda veida diskrimināciju Somijā. Šokē tas, ka mūsdienu Somijā cilvēkus diskriminē pēc nacionālās izcelsmes,” teica sieviete.

Pēc laikraksta informācijas incidents notika 2012.gadā 28.decembrī.


Написать комментарий