Nedēļas nogalē gaidāms -20 grādu sals

foto: photocreative.ucoz.net
foto: photocreative.ucoz.net

Tuvākajā naktī vēl jutīsim aizejošā ciklona ietekmi - līdz ar to daudzviet vēl snigs, saglabājoties brāzmainam ziemeļaustrumu, austrumu vējam, dažviet nedaudz putinās.

Turpmāk, nedēļas nogalē un jaunās darba nedēļas pirmajā pusē, virs Latvijas atradīsies augsta spiediena apgabals, līdz ar to mākoņi nedaudz izklīdīs, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi un pastiprināsies sals, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Nakts stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz -12...-17°, naktī uz svētdienu, ieplūstot vēl aukstākai gaisa masai un debesīm skaidrojoties, austrumu rajonos tā pazemināsies līdz -20°. Dienas laikā gaisa temperatūra gaidāma lielākoties -7..-12°, vien Kurzemē būs par dažiem grādiem siltāks.

Laika apstākļu izmaiņas gaidāmas no otrdienas, kad Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies plaša mākoņu un nokrišņu zona, kas atkal daudzviet palielinās sniega segas biezumu. Atsevišķas nokrišņus zonas nesīs nelielu snigšanu līdz pat darba nedēļas beigām. Līdz ar nokrišņiem, Latvijā ieplūdīs arī nedaudz siltāks gaiss, tādēļ no nedēļas vidus gaisa temperatūra saglabāsies -5..-10° robežās, bet Kurzemes piekrastē būs nedaudz siltāks.


Написать комментарий