Vēsturnieks: Latvijas propoganda balstās uz bailēm no Krievijas

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijā turpina darboties propoganda, kuru nosaka bailes no Krievijas, radio Baltkom rīta programmā pastāstīja vēstures zinātņu doktors Kaspars Zellis.

Vienlaikus monogrāfijas "Ilūziju un baiļu mašinērija. Propaganda nacistu okupētajā Latvijā: vara, mediji un sabiedrība" autors skaidroja, ka diezin vai šo propogandu var nosaukt par vispārēju.

"Mūsdienās propoganda ir daudz vājāka nekā tā bija, piemēram, Latvijas nacistiskās opukācijas laikā. Šodien to nosaka bailes no Krievijas: mūs baida ar to, ka Latvijā būs rubļi, ja mēs neieviesīsim eiro, bet viens otrs vispār tiek nosaukts par "Krievijas roku". Tās visas ir propogandas klišejas," skaidroja vēsturnieks.

Turklāt Zellis piebilda, ka Latvijā propogandai tiek tērēts pārāk maz naudas, tādēļ tā ir vāja.

"Totālai propogandai ir nepieciešama centralizēta vara, kādas Latvijā nav. Protams, ir tēmas, par kurām valdošā elite ir vienota, piemēram, eiro ieviešana," skaidroja Zellis.

Viņš norādīja, ka Latvijā vara kontrolē valsts plašsaziņas līdzekļus, taču to ietekme nemaz nav tik spēcīga.

"Ja es nekļūdos, tad Latvijā vispopulārākais telekanāls ir TV3 un nevis Latvijas televīzija. Es neteiktu, ka Latvijā valstij piederošie plašsaziņas līdzekļi būtu dominējošā stāvoklī," piebilda Zellis.


Темы: , ,
Написать комментарий