Vanda Kezika: Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības balva ir vienkārši darba novērtējums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā Gorod.lv ziņojis, 9.janvārī, jau tradicionāli ap Zvaigznes dienu, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) apbalvos labākos sadarbības partnerus, darba devējus, kas aizvadītajā gadā rūpējušies par darbiniekiem, sadarbojušies ar arodbiedrību un stiprinājuši sociālo dialogu.

Šogad LBAS balvu – metālā veidoto ozolzīli un atzinības rakstu saņems arī Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika.

Telefonsarunā ar Kezikas kundzi tapa zināms, ka minētā balva nav pirmā piešķirtā balva, jo pirms dažiem gadiem Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība bija apbalvojusi arī Daugavpils novada pašvaldības priekšsēdētāju.

Pēc V.Kezikas vārdiem, Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu arodbiedrības balva nav jāuzskata par īpašu nopelnu, jo tas esot tikai darba novērtējums, un arodbiedrības uzdevums ir nodrošināt atbilstību prasībām un radīt atbilstošos darba apstākļus darbiniekiem, lai viņu tiesības nebūtu pārkāptas. Būtiski, ka arodbiedrība rūpējas par to, lai darbinieki saņemtu veselības apdrošināšanu, visi, kas strādā ar datoru, tiktu nodrošināti ar brillēm un nepieciešamības gadījumā izietu veselības pārbaudes. Turklāt svarīgi ir nodrošināt darbiniekiem drošu darba vidi.

Pēc Kezikas kundzes domām, arodbiedrībai jārūpējas arī par darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanu, kas ļautu viņiem būt konkurētspējīgākiem. Kā arī ļoti svarīga ir kolektīva saliedētība, domājot par kuru, tiek rīkoti kopīgie pasākumi un pieredzes apmaiņas pasākumi.

Neskatoties uz to, ka novada domes izpilddirektore neuzskata minēto balvu par nopelnu, tomēr atzīst, ka bija patīkami uzzināt par Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības piešķirto balvu, jo tas liecina par labām profesionālajām attiecībām, par ko V.Kezika ir ļoti pateicīga.

 


Написать комментарий