J.Kuranova: To, kas ir labi Somijai un Vācijai, Latvija nevar atļauties lepnības dēļ 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ja Dievs vēlas sodīt cilvēku, viņš atņem tam prātu. Manuprāt, Dievs ir ļoti sadusmojies uz Latviju, jo daudziem atņēmis prātu.

Kad cilvēki, kuriem pieder vara, izvirza savas ambīcijas priekšplānā un nedomā par valsts interesēm, nekas labs no tā neiznāk. Nebūtu slikti sekot Somijas un Vācijas piemēram: „Vācijas ārlietu ministri ierosina vienkāršot vīzu režīmu ar Krieviju”  vai „Somijas vēstnieks: "Krievijas un Somijas robežā jāievieš bezvīzu režīms”. Viss ir ļoti vienkārši – tīrā veida pragmatisms un ekonomika. 

2012.gada apkopotie dati liecina, ka Krievija ieņem pirmo vietu Somijas partneru vidū. Somu firmas investēja Krievijas ekonomikā 12 miljardus, Krievijā reģistrētas 600 somu firmas, 400 no tām – Sanktpēterburgā, bet tās darbojas visā Krievijā, līdz pat Sibīrijai. Ap 50 tūkstošiem krievu iekārtojās darbā, pateicoties somu firmu darbībai. Savukārt Ziemassvētkos Somiju plānoja apmeklēt ap 400 tūkstošiem Krievijas tūristu, kuri tērē vidēji 110 eiro katru dienu. Somijas vēstniecību dati liecina, ka 2012.gadā valsti apmeklēja 1,5 miljoni Krievijas pilsoņu, iztērējot 165 miljonus eiro gadā.

 

Berlīnē Vācijas Ārlietu ministrijas un Ekonomikas ministrijas vadītāji ierosināja vienkāršot vīzu režīmu ar Krieviju, jo uzskata, ka ar vīzu izsniegšanu saistītās problēmas kaitē eksportam un Vācijas konkurētspējai. „Arējai tirdzniecībai un tūrismam jākļūst atklātākiem”, - tiek ziņots paziņojumā. Minēto grūtību dēļ krievi izvēlas citas Šengenas zonas vēstniecības, piemēram, Somijas, nevis Vācijas vēstniecību.

Tātad Somija, kuru bieži vien kā piemēru min Latvijas varas pārstāvji, sakot, ka mēs dzīvotu tikpat labi, ja nenotiktu Krievijas okupācija, dzīvo labi, jo prot saskatīt ekonomisko izdevīgumu. Jo somi nesadarbojas ar Latviju, bet investē naudu mūsu tik ļoti nīstajā Krievijā. Brīnums, ka tādēļ neesam boikotējuši Somiju! Pie mums tiek uzskatīts par sliktu toni runāt par ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Atkal manāmas saspīlētas attiecības „Jaunā viļņa” dēļ. Mūsu varas pārstāvjus, kurus uztrauc nacionālais jautājums, neuztrauc, ka kāda vecmāmiņa, kāda māte visu gadu adījusi zeķes un cimdus ar latviešu rakstiem, kurus var pārdot krieviem, kuri apmeklē Jūrmalu, un dažus mēnešus dzīvot par šo naudu. Vai arī kāda māte pārdos gleznas ar dzintaru, lai krievi jūsmotu par Latvijas kultūru. Jūrmalas apkaime pārvēršas par Latgales videni ar brūkošiem jumtiem, taču tas neuztrauc tos, kuri sēž Saeimā, domā tikai par savu kabatu un izpārdod mūsu zemi. Par kādu patriotismu tiek runāts?

Būt patriotam nozīmē darīt visu, lai katrs valsts iedzīvotājs, nebūtu spiests pārbaudīt atkritumu konteinerus un cerēt uz žēlastības dāvanām, bet varētu cienīgi sagaidīt vecumdienas savu bērnu un mazbērnu lokā. Manuprāt, visiem Latvijas iedzīvotājiem, neatkarībā no nacionalitātes, jārunā par savām tiesībām uz cienīgu dzīvi Latvijā. Jābeidz visu laiku kaut ko dalīt, jāņem piemērs no attīstītajām valstīm. Ja 400 tūkstoši Krievijas tūristu apmeklētu Latviju un tērētu 110 eiro četru dienu laikā, mūsu pakalpojumu joma nopelnītu 2 miljonus eiro.

Tie, kuri aicina latviešus būt lepniem un izsalkušiem, paši santīmus neskaita, neuztraucas, kā apmaksāt komunālos pakalpojumus u nepalikt bez dzīvokļa, kā nopirkt bērnam ziemas zābakus. Viņi atpūšas Eiropas labākajās viesnīcās par nodokļu maksātāju naudu, paaugstina sev darba algas, izmaksā prēmijas, būvē nevienam nevajadzīgās Gaismas pilis. Viņi nedomā par tautu, bet domā par to, kā palikt pie varas un biedē ar to, ka Austrumi mums it kā apdraud. Taču somi un vācieši ne tikai nebaidās, bet uzskata par izdevīgu sadarbību ar Krieviju. Varbūt arī mums jāpadomā par sevi un saviem bērniem, radot viņiem labas dzīvošanas iespējas Latvijā, nevis ārpus tās, kur viņi tiek uzskatīti par otrās šķiras cilvēkiem?


Темы: , ,
Написать комментарий

No kurienes Kuranova?Visiem skaidrs,no krievijas.Brīnums,kā vēl nerunā parotru balsts valodu, Latgales autonomiju un nerunā latgaliešu vārdā!