Studentu apvienība pasniedz Gada balvas; Gada ķēza – IZM studiju izvērtējums

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Svētdien Latvijas Studentu apvienība (LSA) pasniedza Gada balvas vairākās nominācijas, par Gada ķēzu atzīstot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) daudz kritizēto studiju programmu izvērtējumu, informēja LSA.

Svinīgā ceremonijā tika pasniegtas balvas 13 nominācijās, ko izvērtēja vecbiedri, studējošo pašpārvaldes un LSA valde. Par Gada studentu tika atzīts Latvijas Universitātes students un aktīvs LSA biedrs Rihards Blese, Gada Studējošo pašpārvaldes tituls otro gadu pēc kārtas tika piešķirts Liepājas Universitātes Studentu padomei. Nominācijā "Studentu lieta – taisna un cieta" balvu ieguva studentu balsstiesību piešķiršana studiju virzienu novērtēšanas vizītēs, bet par Gada ķezu tika atzīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktais studiju programmu izvērtējums.


Vērtējot studentu sniegumu LSA pārvaldes institūcijās, par Gada domnieku tika atzīts Rīgas Tehniskās universitātes students Kaspars Salenieks, bet par LSA Gada aktīvistu – Latvijas Universitātes studente Maira Belova, savukārt balvu kā Gada LSA Valdes loceklis saņēma Akadēmiskā virziena vadītājs Mikus Dubickis.

Par Gada projektu tika atzīts forums "Darba tirgum – derīgs!", kurā tika apskatīti jautājumi par jauniešu nodarbinātību. Projekta vadītājs bija par Gada studentu atzītais Rihards Blese, kura vadītajā organizatoru komandā darbojās vēl četri studenti, taču, kā atzina pats Rihards, esot bijis ļoti daudz palīgu, kuri aktīvi darbojušies un piedalījušies projekta realizācijā.

Par Gada debiju tika atzīts Rīgas Stradiņa universitātes Studējošo pašpārvaldes projekts "Zaļā nedēļa", kas organizēts ar mērķi informēt jauniešus par veselīga dzīvesveida nozīmi kvalitatīvā studiju un darba dzīvē. Līdztekus Gada debijai tika pasniegta arī balva nominācijā "Gada izaugsme", ko šogad saņēma Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes students Jānis Lūsis.

Par ieguldījumu LSA darbībā balvu nominācijā "Gada vecbiedrs" saņēma LSA dibinātājs Ēriks Blumbergs, bet par Gada studentu atbalstītāju atkārtoti tika atzīta AS "Swedbank".

Šogad LSA Gada balvas pasniegšanā specbalvu pasniedza grandiozāko studiju gada atklāšanas svētku "Studentu paradīzes" organizatori, kuri izvērtēja, kas ir aizvadītā gada labākais studējošo pašpārvalžu projekts. "Studentu paradīzes" balvu, 100 latus, saņēma Rīgas Tehniskās universitātes projekts "Studentu kartinga kauss".

LSA Gada balvu atklāja Daugavpils Universitātes rektors un Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis, kurš uzsvēra nepieciešamību strādāt kopā, jo tikai tā varēs sasniegt kopīgus mērķus. Barševskis klātesošajiem novēlēja gudru, racionālu un darbīgu gadu.

Gada balvā uzrunu teica arī Biznesa augstskolas "Turība" rektors Antons Kisčenko, kurš arīdzan uzsvēra, ka Studentijai jābūt vienotai, lai kopīgiem spēkiem būvētu savu valsti. Rektors sacīja, ka līdzšinējā studentu aktivitāte liecina, ka tas ir iespējams, tāpēc nedrīkst padoties, bet ir jāturpina iesāktais ceļš.


Написать комментарий