Pēdējā preses konference sagādāja pārsteigumu: žurnālisti pateica pilsētas vadībai visu, kas uz sirds

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šā gada pēdējā preses konference Daugavpils pilsētas domē notika ļoti neparasti – vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus lūdza ieņemt vietas prezidijā, kur parasti sēž pilsētas vadība, un atbildēt uz jautājumiem.

Pašvaldības struktūru vadītāji bija aktīvi un uzdeva žurnālistiem dažādus jautājumus: ko viņi domā par mūsu iespēju pilsētas attīstību, kas būtu darāms, lai jaunieši nebrauktu prom no Daugavpils, kam tiks veltīti nākamā gada Pilsētas svētki, kas no pilsētas jauniešiem varētu kļūt par Gada cilvēku utt.

Domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs interesējās, kas nākamajā Čūskas gadā būs izteiktāks – čūskas gudrība vai indīgums. Attapīgi žurnālisti atbildēja, ka pirmsvēlēšanu kampaņu laikā varētu neiztikt bez indes, bet pēc 1.jūnija, kad notiks pašvaldību vēlēšanas, visdrīzāk, iestāsies miers un valdīs gudrība.

Mainoties vietām, žurnālisti un pilsētas vadība laiku pa laikam atkārtoja viens otra kļūdas, kuras tiek pieļautas gandrīz katrā preses konferencē – nespēja noformulēt konkrētu jautājumu vai sāka uz to atbildēt visi kopā.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem pateicās par sadarbību un daudzām labām idejām, kas tika izteiktas preses konferences laikā, apsolot ņemt tās vērā.
Neskatoties uz to, ka minētais pavērsiens bija negaidīts, žurnālisti labi uztvēra šīs pārmaiņas, bet pilsētas vadība apliecināja, ka šāda veida konferences kļūs tradicionālas.



Написать комментарий