U20 izlasei priekšā svarīga cīņa pret Šveici

foto Richard Wolowicz / HHOF-IIHF
foto Richard Wolowicz / HHOF-IIHF

Latvijas U20 hokeja izlase ceturtdien, pulksten 14:00 pēc Latvijas laika, Krievijas pilsētā Ufā turpinās dalību pasaules čempionātā, aizvadot ļoti svarīgu apakšgrupas spēli, kurā tiksies ar jaunajiem Šveices hokejistiem.

Atgādināsim, ka turnīra pirmajā spēlē Latvijas hokejisti ar 1:5 piekāpās Somijai, tikmēr Šveicei šī būs pirmā spēlē šajā čempionātā. Vienā apakšgrupā abas komandas spēlēja arī pirms gada, toreiz ar 5:3 uzvaru izcīnot šveiciešiem.

Kamēr Latvijas izlases uzstādījums pasaules čempionātiem ierasti ir bijusi vietas saglabāšana augstākajā divīzijā, Šveices izlase, kuru vada pieredzējušais kanādietis Šons Simpsons, par mērķi atkal un atkal uzstāda iekļūšanu ceturtdaļfinālos, vairākas reizes to spējot arī izpildīt.

Pēdējos gados Šveices hokejisti pasaules čempionātos junioriem spējuši likt par sevi runāt vairākkārt. Ja pagājušogad komanda izcīnīja astoto vietu, 2011. gadā tā bija piektā, bet 2010. gadā - pat ceturtā, toreiz ceturtdaļfinālā no tālākas cīņas izslēdzot krievus.

Šveicieši uz čempionātu šogad ir devušies ar sabalansētu komandu, kurā nav skaļu uzvārdu, kas censtos iznest komandas spēli uz saviem pleciem. Šveices izlases sastāvā ir deviņi spēlētāji, kas čempionātā spēlēja jau pirms gada, tāpat seši hokejisti savas gaitas aizvada dažādās Kanādas junioru līgās, bet vēl virkne spēlētāju ir izcīnījuši regulāru spēles laiku Šveices hokeja līgā.

Kamēr šveiciešu aizsardzību veido augumā raženi un fiziski spēcīgi hokejisti, izlases uzbrukuma smailē šogad atrodas ātri un mazi uzbrucēji. Uzbrucēju rindās īpaši izceļami NHL draftētie Tanners Rišārs un Kristofs Bertši.

Atrasdamies vienā apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju, Čehiju un Šveici, panākums rītdienas spēlē jaunajiem Latvijas hokejstiem ir ārkārtīgi svarīgs, jo Šveice un Latvija ir abas galvenās pretendentes uz iekļūšanu turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā, kurā tad attiecīgi tiktu ņemts vērā arī šīs spēles rezultāts.

Tāpat šī spēle ir svarīga arī domājot par ceturtdaļfināla sasniegšanu, jo, piekāpjoties Somijai un nelolojot lielas cerības uz maču pret zviedriem, uzvara pār Šveici ir teju obligāta, lai Latvijas izlase pirmo reizi vēsturē čempionātu varētu noslēgt sešu labāko komandu starpā.

Pēc spēles pret Somiju komandas galvenais treneris Leonīds Tambijevs uzsvēra, ka "spēlētājos bija jūtams uztraukums", tāpat treneris uzskatīja, ka komanda vairākuma izspēlēs par maz kustējusies, neesot jutusies atbrīvota. Viens no komandas vadošajiem uzbrucējiem Teodors Bļugers atzina, ka "komandai nesanāca spēle uzbrukumā", taču Roberts Lipsbergs kā galveno klupšanas akmeni uzskatīja lielo noraidījumu skaitu.

27.12.2012 , 08:40

sportacentrs.com


Написать комментарий