Brīvprātīgā M.Romanova: Brīvprātīgo darbs aizrauj

foto no M.Romanovas personīga arhīva
foto no M.Romanovas personīga arhīva

Gorod.lv jau ziņojis, ka jaunieši palīdz senioriem apgūt datorprasmes. Daugavpils novada Mācību un informācijas centra vadītājas Terēzijas Ūbeles sniegtā informācija liecina, ka šī gada novembrī un decembrī datorprasmes apgūst 11 seniori.

Kā brīvprātīgie datorapmācības vada Daugavpils Universitātes studenti Marija Romanova, Artjoms Pučinskis, Viktorija Daņilova un RSEBA students Oskars Svilpe.

Marija Romanova, kura vada jau trešos kursus, pastāstīja, ka brīvprātīgo darbs aizrauj, dalījās pārdomās par saskarsmi ar pensionāriem un to, kādā veidā tuvākajā nākotnē viņa plāno izmantot iegūtās prasmes.

„Uzzinot, ka Katja un Oksana palīdz pensionāriem apgūt datorprasmes, es biju sajūsmā par viņu stāstīto un nolēmu izmēģināt arī savus spēkus. Man paveicās, ka Artjoms meklēja otro cilvēku, kas viņam palīdzētu pasniegt. Grupas nav lielas, tādēļ nodarbību laikā ar senioriem ļoti daudz tiek strādāts individuāli. Šobrīd strādāju ar grupu, kurā daļa cilvēku jau kaut ko prot, bet pārējie ir iesācēji.
Gada laikā – mēs strādājam ar pensionāriem vairāk nekā gadu – mums bija trīs grupas, ap 15 pensionāriem, tomēr ne visi pastāvīgi apmeklēja nodarbības un pabeidza kursu.

Darbs un saskarsme ar pensionāriem man sagādā prieku... Diemžēl manas vecmāmiņas un vectētiņi vairs nav man līdzās, iespējams, tāpēc es novērtēju saskarsmi ar senioriem. Pēc nodarbībām jūtos brīnišķīgi – jutu, ka esmu palīdzējusi cilvēkam, atklājot viņam kaut ko jaunu, iemācījusi viņu atrast informāciju un iepazīties ar to. Protams, pēc apmācības ne visi lieto interneta iespējas, tomēr pensionāri vismaz zina, kas ir „pasaules tīmeklis”, un tas priecē!

Šo kursu vadīšana ir lieliska prakse, jo es plānoju studēt pedagoģiju. Otrkārt, strādājot ar pensionāriem, iemācījos būt iecietīgākā, biežāk atkārtot informāciju. Pateicoties kursiem, pensionāri apgūst mūsdienīgas tehnoloģijas, tomēr galvenais, ko sniedz šie kursi, ir saskarsmes iespējas. Mēs, jaunieši, kontaktējāmies ar senioriem, ja nepieciešama palīdzība ar datoru vai arī citu iemeslu dēļ”.


Написать комментарий