Izglītības pārvalde atteicās iegādāties bērnu gultiņas Daugavpils bērnudārzu vajadzībām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē notikušajā preses konferencē iestādes juriste Biruta Višņevska paziņoja, ka septembrī izsludinātais konkurss par bērnu gultiņu iegādi pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu vajadzībām noslēdzies nesekmīgi. Nākamgad iepirkuma nolikums tiks pārstrādāts un konkurss tiks izsludināts no jauna.

Atgādināsim, ka lēmums iegādāties jaunu inventāru tika pieņemts, jo daudzos bērnudārzos esošās bērnu gultiņas ir vairāk nekā 50 gadus vecas. B.Višņevska paskaidroja, ka inventāra iegādei tika iedalīti 21 537 lati, par kuriem tika plānots iegādāties pēc iespējas vairāk bērnu gultiņu. Šajā sakarā nolikumā tika norādīts, ka par konkursa uzvarētāju tiks atzīts pretendents, kurš piedāvās zemāko cenu.

Rezultātā kādas firmas piedāvātā cena par trīsstāvu gultiņu ar trim matračiem bija 107 lati, savukārt bija piedāvātas arī daudz lielākas summas vairāk nekā 300 latu apmērā, kas lika apšaubīt inventāra kvalitāti. Lētāko bērnu gultiņu piegādātājam tika atteikts, atteikums tika pārsūdzēts, un Iepirkumu uzraudzības birojs ieteica Izglītības pārvaldei pārskatīt savu lēmumu.

B.Višņevska paziņoja, ka bija nolemts saņemt atsauksmes no iestādēm, kuras sadarbojās ar minēto firmu. Rezultātā tapa zināms, ka tās nav apmierinātas ar produkcijas kvalitāti un līguma izpildi, tādēļ Izglītības pārvalde nolēma neriskēt, iegādājoties nekvalitatīvās mēbeles, un noslēgt konkursu, kā to ļauj likums, pārstrādāt konkursa nolikumu un nākamgad izsludināt to no jauna.


Написать комментарий