Ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču intensīvas snigšanas laikā brauktuves ātri kļūst sniegotas un pretapledojuma materiālu iedarbība ir mazāk efektīva. Latvijā daudzviet snieg un gaisa temperatūra svārstās no -8 grādiem līdz -4 grādiem pēc Celsija.

Rīgas apkārtnē, kā arī Jelgavas, Bauskas, Daugavpils, Siguldas un Valmieras virzienos braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Brauktuves vietām sniegotas, un veidojas apledojums, ceļi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem.

Arī Ventspils virzienā snieg un ir apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Rīga – Strazde. Autoceļš apledo, tāpēc brauktuves, kur tas ir nepieciešams, kaisa. Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Apšupes krustojums. Snieg, autoceļš apledo un vietām sniegots, brauktuves kaisa.

Savukārt Ainažu virzienā snieg un vietām veidojas apledojums, kas apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Berģi – Bīriņu pagrieziens. Brauktuves tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Ventspils un Limbažu apkārtnes. Autoceļi vietām sniegoti un apledojuši, brauktuves, kur tas ir nepieciešams, tīra un kaisa.

Braucot ziemas apstākļos, LVC aicina autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, jo ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.