“Divi vīrieši uzbruka un ar nazi pārgrieza viņas rīkli,” raidsabiedrība citē policijas paziņojumu. Uzbrukums noticis trešdien, kad meitene nesusi ūdeni no upes savā ciemā ziemeļu provincē Kondozā. Abi uzbrucēji ir aizturēti un atrodas apcietinājumā, norāda policija.

Viens no aizdomās turamajiem iepriekš esot piedāvājis ģimenei meiteni ņemt par sievu, bet ģimene nav piekritusi, stāsta policija.

Vardarbība pret sievietēm un meitenēm ir izplatīta problēma konservatīvajā musulmaņu valstī pat vairāk nekā desmit gadus pēc islāmistu “Taliban” režīma gāšanas.

Ar fizisku, seksuālu un emocionālu vardarbību, kā arī piespiedu laulībām ir saskārušās aptuveni 87% Afganistānas sieviešu, skaidro “Sky News”.

Oktobrī Herātas provincē vīra ģimenes locekļi nogrieza galvu 20 gadus jaunai sievietei, kura atteicās nodarboties ar prostitūciju, ziņoja policija. Par šo brutālo slepkavību aizturēti četri cilvēki.

Septembrī Ganzī provincē par 16 gadu jaunas meitenes publisku pēršanu arestēti pieci cilvēki. Meiteni sodīja aizdomās par to, ka viņai ir attiecības ar kādu zēnu, kuram par pārkāpumu uzlikts naudassods. Neprecētām meitenēm Afganistānā bieži ir aizliegts kontaktēties ar vīriešiem, kas nav tuvākie ģimenes locekļi.