P.Savostjanovs informēja par Daugavpils Direktoru un uzņēmēju padomes darbību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ņemot vērā vietējās preses ne visai pozitīvu attieksmi pret Daugavpils Direktoru un uzņēmēju padomi, kā arī portāla Gorod.lv sašutušu lasītāju komentāru daudzumu, nolēmām noskaidrot, ko uzņēmēju labā paveikusi un ar ko šobrīd nodarbojas minētā padome. Uz šiem jautājumiem mums atbildēja Daugavpils Direktoru un uzņēmēju padomes priekšsēdētājs P.Savostjanovs.

„Pēdējais mūsu padomes un Latvijas profesionālo celtnieku asociācijas rīkotais pasākums bija dažādu būvorganizāciju vadītāju un Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas vadības tikšanās, kas noritēja labi, tās gaitā būvorganizāciju vadītāji izrādīja interesi par celtnieku apmācību Daugavpilī.

Esmu arī Rūpnieku un uzņēmēju starptautiskā kongresa padomes loceklis, tāpēc varu paziņot, ka šobrīd tiek izstrādāts projekts par preču piegādi no Ķīnas uz Eiropu caur Kazahstānu un Krieviju.

Investīciju foruma laikā biju uzaicinājis apmeklēt Daugavpili Rūpnieku un uzņēmēju starptautiskā kongresa delegāciju, pilsētā bija ieradies arī viens no organizācijas viceprezidentiem. Delegācijas vizītes mērķis bija iepazīties ar Investīciju forumā piedāvātajiem projektiem, jo minētās organizācijas ietvaros Maskavā darbojas investoru klubs, kurš tika informēts par delegācijas brauciena rezultātiem.

Kā direktoru padomes loceklis diezgan daudz nodarbojos ar sakaru nodibināšanu ar Baltkrieviju. Šogad esmu apmeklējis investīciju forumus Novopolockā, Brestā, Minskā, Vitebskā un iegūto informāciju nodevis mūsu uzņēmējiem, informējot viņus par darba iespējām Baltkrievijā. Šajā valstī paveras plašas iespējas, jo Baltkrievijas valdība piedāvā ievērojamus atvieglojumus ārzemju firmām, kuras darbojas Baltkrievijas tirgū. Tas varētu noderēt nesen dibinātām firmām, kuras īsti nezina, kā sevi realizēt.

Nesen biju apmeklējis kādu rūpnīcu, kurā no riepu atlikumiem tiek ražots gumijas segums. Izklausās perspektīvi, bet noieta nav... Savukārt Vitebskas apgabala direktoru sapulcē šī informācija cilvēkus ļoti ieinteresēja. Viņi plāno sazināties ar mūsu firmām, un es ceru, ka izveidosies laba sadarbība, kuras laikā mūsu uzņēmējii piegādās produkciju Baltkrievijas, Krievijas un Kazahstānas tirgū. Tirgus ir atklāts, un produkcija varētu būt labi pieprasīta”.


Написать комментарий