Antona Skrindas mazmazmeita no Kanādas ciemojās Vaboles pagastā

foto visitlatgale.com
foto visitlatgale.com

Skrindu dzimtas muzeja direktore Anna Lazdāne portālam Gorod.lv paziņoja, ka šī gada 7.novembrī Latviju apmeklēja kara ārsta un ievērojamā Latgales Atmodas darbinieka Antona Skrindas mazmazmeita Karla Karapetrovica ar vīru Staņislavu un bērniem Stefanu un Katrīnu.

Muzejam tas bija nozīmīgs notikums, jo A.Skrindas atvases dzimtas muzeju Daugavpils novadā apmeklēja pirmo reizi. Apciemojums viņiem kļuva par brīnišķīgu ceļojumu dzimtas un latviešu tautas vēstures līkločos, pateicoties vizītei muzeja direktorei radās iespēja ar Skrindu dzimtas pēcnācēju palīdzību papildināt un precizēt datus par dzimtas ciltskoku, iegūt jaunas fotogrāfijas.

Neskatoties uz to, ka latviešu valoda Karlai saistās tikai ar atmiņām un viņa sazinājās ar muzeja darbiniekiem ar tulka palīdzību, A.Lazdāne atzīmēja, ka Karla ir sajūsmā par apkārt notiekošo. Karla atzinās, ka dzimtas muzejā jūtas kā mājās. Savukārt muzeja direktore pastāstīja, ka todien viņai bijusi sajūta, ka viņa piedzīvojusi brīnumu, jo pie galda sēdēja daļiņa no šīs dzimtas, par kuriem tik daudz runāts un stāstīts tūristiem.

Pētot muzejā skatāmās fotogrāfijas, Karla atpazina savu vecvecmāmiņu Leokādiju (Antona Skrindas meitu), par lielu pārsteigumu muzeja darbiniekiem, nodemonstrējot no viņas mantoto gredzentiņu, kas kādreiz bija pazaudēts, bet vēlāk atradies.

Viesošanās Vaboles pagastā ciemiņiem noslēdzās ar Mukānu kapu un Skrindu dzimtas māju vietu apmeklējumu.

28.11.2012 , 17:25

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий