Daugavpils pilsētas pašvaldība no 2013.gada valsts budžeta bija gaidījusi vairāk

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Lielo pilsētu asociācija pieņēma lēmumu nākamgad aktīvāk strādāt ar valdību, lai gada laikā šis dialogs būtu pilnvērtīgāks un tiktu ņemti vērā pašvaldību ieteikumi, ziņoja Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Piemēram, tiks runāts par iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporciju, jo nodokļu iekasējumi veido pašvaldības budžeta pamatdaļu.

Kā zināms, 2013.gadā iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporcija tiks saglabāta – 80% saņems pašvaldības un 20% - valsts. Latvijas Pašvaldību savienībai pārrunās par iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporcijām neizdevās aizstāvēt pašvaldības intereses un panākt 85% saņemšanu no nodokļa.

Ž.Kulakova paziņoja, ka Daugavpils pašvaldība arī esot ieinteresēta saņemt 85% no nodokļa, jo papildus līdzekļi varētu palīdzēt realizēt iecerētās programmas un projektus.
Runājot par 2013.gada valsts finansējumu, Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja atzīmēja, ka pašvaldība vēlētos saņemt lidostas projekta atbalstu, kā arī lielāku finansējumu ceļu uzturēšanai un sociālajiem pabalstiem. „Plānojot pašvaldības 2013.gada budžetu, mēs nebijām apmierināti ar 2013.gada valsts budžetu”, - teica Ž.Kulakova.


Написать комментарий