L.Jankovska: Šobrīd ir par vēlu apsvērt domu likvidēt uz depo vedošas tramvaja sliedes 18.Novembra ielā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Izstrādājot Daugavpils tramvaju infrastruktūras projektu, tajā tika paredzēta iespēja iebraukt tramvaju depo pa 18.Novembra ielu. Sliedes, kuras tiek izmantotas reizi dažos mēnešos un sagādā autovadītājiem dažādas neērtības, pagaidām tehnisku iemeslu dēļ nav ieliktas. Uz jautājumu par to, vai nebūtu iespējams apvienot „Tramvaju uzņēmuma” remonta cehus un nelikt šeit sliedes, vicemērs Līvija Jankovska atbildēja, ka šobrīd būtu sarežģīti veikt grozījumus projektā.

Fakts, ka līdz pavasarim netiks ieliktas un izmantotas sliedes, kas ved uz 18.Novembra ielā atrodošos depo, apliecina, ka uzņēmums var veikt darbu otrajā bāzē, kas atrodas Jātnieku ielā, Ķīmijā. „Mekša kungs un „Tramvaju uzņēmuma” darbinieki uzskata, ka bāze maģistrālajā ielā esot nepieciešama, un pagaidām nekādas izmaiņas nav gaidāmas. Taču līdz pavasarim ir laiks, ja tas būs racionāli, iespējams, ka speciālisti piedāvās kādus variantus”, - atzīmēja L.Jankovska.

Papildinot kolēģes teikto, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atgādināja, ka jebkuram eiroprojektam ir noteikti rādītāji, kurus obligāti jāsaglabā, lai nezaudētu fonda līdzekļus. „Piekrītu, ka „Tramvaju uzņēmumam” bija jāpadomā par iebrauktuves nepieciešamību, ņemot vērā sliežu izmantošanas biežumu. Varētu transportēt tramvajus uz šo depo ar platformas palīdzību, kas būtu izdevīgāk. Tās ir manas domas. Tomēr šobrīd ir par vēlu kaut ko mainīt”, - atzīmēja V.Širjakovs.


Написать комментарий