BK “Ventspils” uzvar Norčepingā un nodrošina pirmo vietu apakšgrupā

foto bkventspils.lv
foto bkventspils.lv

FIBA Izaicinājuma kausā ceturto uzvaru tik pat mačos izcīnījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 69:51 pārspēja Norčepingas "Dolphins". Ar šo uzvaru ventspilnieki ne tikai nodrošināja vietu turnīra nākamajā kārtā, bet arī pirmo vietu savā apakšgrupā.

Mača rezultātu ar tālmetienu atklāja Zviedrijas izlases aizsargs Antons Sakss, uz ko ventspilnieki atbildēja ar diviem Jāņa Timmas soda metieniem, taču vēl pēc brīža mājinieki jau bija vadībā 8:2. BK "Ventspils" salīdzinoši īsā laikā prata panākt izlīdzinājumu, taču tad komandas spēle pajuka. Varbūt "pajuka" pat nav īstais vārds, taču produktīva tā tiešām nebija. Zviedri izbruka visai ātri, ventspilnieki centās spēlēt pacietīgāk, taču šī pacietība reti beidzās ar punktu guvumiem. Pat no ļoti labāk situācijām.

Tā vien šķiet, ka neveiksmes uzbrukumā lika komandai spēlēt vēl prātīgāk un lēnāk, kas par labu nenāca. Pēc pirmās ceturtdaļas "Dolphins" bija vadībā 15:12, bet otrās sākumā – jau 20:12. Robertam Štelmaheram nācās saukt komandu uz minūtes apspriedi, kas ļāva attapties. Simss, Meiers un Valters komandu pirmo reizi izvirzīja vadībā, kopīgiem spēkiem gūstot 11 punktus pēc kārtas (23:20).

Ventspilniekiem bija iespējas noslēgt puslaiku ar pārsvaru, kura sadeldēšanai būtu nepieciešams vairāk par vienu metienu, taču pēdējā uzbrukumā bumbu grozā dabūt neizdevās. BK "Ventspils" pirmo puslaiku noslēdza savā labā 28:26.

Otra puslaika sākumā ventspilnieki ātri palielināja savu pārsvaru, un kad spēlētas bija divarpus minūtes Mārtiņš Laksa ar tālmetienu panāca jau pluss 9 – 39:30. Diemžēl stabilitāti atrast vēl nebija izdevies, jo sāncenši tika tuvāk, bet, kad Ronalds Zaķis ar diviem soda metieniem pirmo reizi panāca BK "Ventspils" desmit punktu pārsvaru, sekoja vēl viena bedrīte. Tiesneši Folarina Kempbela darbībās saskatīja nesportisku rīcību, bet "Dolphins" to atzīmēja, tiekot pie četriem punktiem. Ceturtdaļa noslēdzās ar mājinieku leģionāra Keita Gebriela fantastisku tālmetienu pāri Valteram un Laksam, kas ventspilnieku plusus samazināja līdz 48:43.

Tomēr savu veiksmes limitu ar to pašu Norčepingas basketbolisti bija izsmēluši. Pēdējā ceturtdaļā viesi sāncenšiem ļāva gūt vien astoņus punktus, kamēr paši uzbrukumus regulāri noslēdza ar precīziem metieniem. Mača izskaņā vēl vienu nesportisko pārkāpumu izpelnījās viesi (šoreiz Lejasmeiers), bet tas laukuma saimniekus uz varoņdarbiem nemudināja. 69:51 – BK "Ventspils" ceturtā uzvara četros mačos, turklāt tā arī ļāvusi nodrošināt ne vien vietu "Last16" turnīrā, bet arī uzvaru C grupā. Otrajā tās spēlē "Pyrinto" savās mājās ar 73:65 pieveica "Kings" (Agnis Čavars bez punktiem), tiekot pie pirmās uzvaras, kas nozīmē, ka mūsējos turnīra tabulā var panākt vienīgi "Dolphins".

28.11.2012 , 09:25

sportacentrs.com


Написать комментарий