Mēbeļu kravā Ventspils ostā VID atrod 2,1 miljonu kontrabandas cigarešu

foto VID
foto VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas kontroles pasākumu laikā Ventspils ostas muitas kontroles punktā kādā automašīnā mēbeļu kravā atrada 2,1 miljonu “Pioneer” markas cigarešu bez akcīzes nodokļa markām.

Kā portāls "Delfi" uzzināja VID Sabiedrisko attiecību daļā, 24.novembrī, VID pārbaudīja uz prāmja „Scottish Viking" uzbraucošos transportlīdzekļus un kādas kravas automašīnas pārbaudes laikā darba suns norādīja uz iespējamo cigarešu klātbūtni. Automašīna, ko vadīja Lietuvas pilsonis, tika novirzīta padziļinātās muitas kontroles veikšanai.

Sākot pārbaudi, tika konstatēts, ka automašīnas kravas nodalījums un piekabe ir pilnībā piekrauta ar mēbelēm. Kontroles gaitā muitas amatpersonas atklāja, ka starp mēbelēm ir noslēptas kartona kastes ar cigaretēm.

Padziļinātās pārbaudes rezultātā tika izņemtas 210 kartona kastes, kurās kopumā atradās 2 100 000 cigarešu "Pioneer" bez akcīzes nodokļa markām.

Par šo pārkāpumu VID sāka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā, bet lietas materiālus nodeva VID Muitas kriminālpārvaldei un tuvākajā laikā tiks uzsākts kriminālprocess.

Gan cigaretes, gan aizturētais transportlīdzeklis novietots Ventspils ostas muitas kontroles punkta teritorijā.


Написать комментарий