Nodokļu parādnieku saistības pret valsti sarūk līdz 113,35 miljoniem latu

foto lu.lv
foto lu.lv

100 lielāko nodokļu parādnieku saistības pret valsti no 115,3 miljoniem latu oktobra sākumā sarukušas līdz 113,35 miljoniem latu novembra sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegtā informācija.

Lielākais parāds joprojām ir privātpersonai Jevgeņijam Jakovļevam, kura saistības pret valsti 1.novembrī bijušas 11,62 miljoni latu un otrajā vietā joprojām ir degvielas un kurināmā vairumtirdzniecības uzņēmums "Nafta Trading", kurš budžetā nav samaksājis 9,54 miljonus latu. Šis uzņēmums pieder ASV reģistrētajai kompānijai "Seatech Technologies Ltd. CO" (95%) un Kirgizstānas pilsonim Nurbekam Almakučukovam (5%), liecina "Lursoft" informācija.

Savukārt trešajā vietā novembra sākumā kurināmo vairumtirdzniecības uzņēmumu "Top Oil", kas līdz šim bija šajā pozīcijā, nomainījis metālizstrādājumu vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "Metalex", kas iepriekš bija ierindots ceturtajā vietā valsts lielāko nodokļu parādnieku sarakstā. "Metalex" parāds budžetam joprojām ir aptuveni 4,01 miljonu latu.

Šis uzņēmums pieder uzņēmumam "Kapitālserviss" (51,22%) un Kasparam Ondzulim (48,78%), liecina "Lursoft" dati.

Ceturtajā vietā novembra sākumā bijis SIA "Dizaina projekti" ar 2,83 miljonu latu lielu parādu. Piektajā vietā bijis Ēriks Mingazetdinovs, kam seko Andrejs Danengiršs un SIA "Konti", kuri valstij novembra sākumā bija parādā vairāk nekā divus miljonus latu katrs.

Vēl 28 juridisku un fizisku personu nodokļu parāds novembra sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu.


Написать комментарий